Aena adjudica el servei de falconeria a l’Aeroport de Girona-Costa Brava

Foto: Xavier Pou

Foto: Xavier Pou

Aena ha adjudicat l’expedient de servei de control de fauna a l’Aeroport de Girona-Costa Brava a l’empresa SOMA, per un import total de 25.085 euros. La durada del contracte serà d’un any, amb dues possibles pròrrogues d’un any cadascuna.

Aquest nou expedient suposa un augment del 122% en el nombre d’hores fixes del servei, repartit en jornades que duraran de la sortida a la posta de sol. Per a la seva distribució, s’ha establert un calendari anual en funció de l’activitat de l’aeroport, amb especial atenció en els mesos de major activitat, així com de la presència d’aus, tenint en compte els hàbits detectats durant els últims mesos.

El nou expedient preveu la utilització de nous mètodes com l’ús de gossos o punters làser per espantar les aus de la zona aeroportuària. També s’instal·laran càmeres web remotes per al control de possibles incursions d’aus. Aquests sistemes se sumen als dos canons espantaocells que ja estaven en ús i que s’han readaptat per tenir més rang de temperatura i durabilitat.

Altres mesures que contempla el nou servei són la formació del personal de l’aeroport en la identificació i comportament d’aus, especialment dirigit a l’equip de senyalers, així com la demostració del treball del falcó en les visites que es realitzen a les instal·lacions de Vilobí d’Onyar.

L’Aeroport podrà sol·licitar la presència especial del servei de control de fauna en esdeveniments nocturns o situacions excepcionals.