Després de l’estiu el passeig marítim de Lloret tornarà a tenir doble circulació

Imatge del ple de l’Ajuntament de Lloret de Mar

El passeig marítim tornarà al doble sentit de circulació, però el canvi no serà efectiu fins que no acabi la temporada. Així ho va acordar el passat dilluns l’Ajuntament, en un dels dos plenaris que es van dur a terme a Lloret. L’altre va servir per donar compte del nou cartipàs, que, segons fonts municipals, redueix en un 18% les retribucions salarials de l’equip de govern.

Unes 70 persones van omplir ahir la sala de plens, per seguir atentament la doble sessió. Sobretot en la primera, la del cartipàs, en què la tensió però també les rialles del públic van omplir l’ambient. L’alcalde, Romà Codina (CiU), va donar compte de la distrubució de les àrees de govern i es va fer públic un dels temes que més crida l’atenció: la retribució de l’alcalde, dels regidors i dels grups municipals.

Romà Codina serà l’únic que tindrà dedicació exclusiva, amb un salari de 72.500 euros l’any (uns 5.000 euros al mes). Els quatre tinents d’alcalde cobraran 43.500 euros l’any, mentre que la resta de regidors de l’equip de govern, que tenen delegacions en diferents àrees, rebran 24.500 euros anuals. Respecte a l’oposició, els portaveus cobraran 1.100 euros al mes i la resta, 425. Cada grup municipal rebrà un límit anual de 5.100 euros i, a més, 2.400 euros a l’any per cada regidor.

Entre tensió i rialles, el tema dels sous va centrar bona part de l’atenció del primer ple. Però enmig del debat els portaveus van aprofitar per comentar altres aspectes i fer-se retrets, en alguns casos una mica pujats de to, com l’intercanvi de paraules que van tenir Marc Fuertes (MILLOR) i Josep Valls (CiU).

Romà Codina es va comprometre a treballar per acabar amb les picabaralles i aconseguir despertar l’interès de la població per la política municipal. Assegura que “a les persones els interessen solucions a la seva vida quotidiana i per a la feina, estem aquí per això”.

A les 22 h va començar la segona sessió extraordinària per tractar un dels temes més polèmics dels últims mesos a Lloret: el retorn del doble sentit de circulació en el passeig marítim. El tema es va tractar a través d’una moció presentada pel MILLOR, el PSC, el PP i ICV – EUiA.

Es va aprovar amb el suport de tots els partits i també del regidor no adscrit, i l’únic vot en contra de CiU. Tot i així, les formacions van estar d’acord en què cal esperar que passi la temporada turística per tirar endavant el projecte, que necessita el permís de Costes, tal i com va recordar l’alcalde.

Text i foto: Nova Ràdio Lloret