El teatre municipal de Lloret va acollir la Nit de la Cultura Lloretenca

Fotografia: Nova Ràdio Lloret

Fotografia: Nova Ràdio Lloret

L’escola Esteve de Lloret de Mar ha rebut el 26è guardó Sa Gavina de les Arts i les Lletres, la màxima distinció cultural que es dóna a Lloret, amb motiu del seu 50è aniversari. El jurat ha valorat la trajectòria d’aquesta escola i tot el que simbolitza per a Lloret i per a molts lloretencs, per a concedir-li aquest guardó.

L’escola va ser el primer edifici per a escola pública que es va construir a Lloret. En el seu moment es va construir en una zona d’hortes situada als afores del poble i avui es troba en ple centre. El nom de l’escola va ser en honor al Sr. Esteve Carles i Torruella, mestre molt estimat, que va ensenyar molts anys a Lloret, a principis del segle XX.

Un altre dels guardons més destacats de la cerimònia, dotat amb 1.000 euros, és el Premi Literari Vila de Lloret en categoria adulta, que enguany s’ha atorgat a Lluís Carbó i Arribas, de l’Escala, pel treball titulat Vint-i-tres. Mentre que en l’apartat de poesia, el jurat ha atorgat el primer premi, dotat amb 500 euros, al treball titulat Llum antiga (nocturn a Roma) de José Luis García Herrera, d’Abrera.

En educació primària, el guardó en poesia de viatge és pel poema Somni de Marc Roger i de la Torre, de l’escola Immaculada, i en narrativa s’ha premiat el treball titulat Les cartes del meu germà Pau de Rosa Trull i Castanyer, alumna de l’escola Pompeu Fabra.

En educació secundària, el premi en poesia de viatge l’ha guanyat el treball El viatge de la vida de M. Carmen Zambrana Soriano, mentre que el premi de narrativa ha estat pel treball titulat Iracema de Lídia García Moreno. Totes dues són alumnes de l’institut Rocagrossa.

Per primera vegada s’han lliurat els premis al millor blog de viatges, el millor blog literari i el millor post turístic sobre Lloret. Pel regidor de Cultura, Arseni Frigola, la participació ha estat força bona tenint en compte que era la primera vegada que es convocava. Hi han participat un total de vint-i-quatre persones i els guanyadors han estat Entrellum de Toni Ibáñez Ros, de Llançà, com a millor blog literari, Quaderns de bitàcora de Celia López Navarrete i Enric Vilagrosa Alquézar de Barcelona, guanyadors del millor blog de viatges, i finalment David Cortés ha guanyat el premi al millor post turístic sobre Lloret, escrit en un blog que porta per nom Equipatge de mà.

Pirates a Lloret és el títol del treball que ha guanyat la vuitena edició del Premi Joan Llaverias 2015 de contes infantils il·lustrats. La seva autora és Roser Vilagran, de Badalona. Aquest guardó, l’organitza i l’impulsa la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Lloret.

Nit d’homenatges

La vetllada es complementa amb un reconeixement a diverses persones de Lloret que
en el darrer any han publicat un llibre. Són:
– Oriol Colomer per 300 articles
– Daniel Cuevas per Manzanas ácidas
– Elvis Mallorquí per Pagesos i homes de mar de Lloret
– Joan Domènech per Domènec Fita, l’home de l’art integral
– Club Marina Casinet pel recull d’articles d’Antonio Fàbregas.
– José Luis Blanco per Superando obstáculos
– Agustí Maria Vilà Galí per Sant Pere del Bosc a través del temps

A més, el sardanista i activista cultural Jordi Rocas i el Club de Lectura de la Biblioteca Municipal també rebran un reconeixement per la seva tasca en favor del foment de la cultura i la literatura.

La celebració també comptarà amb les actuacions dels actors locals Josep Bernat i Joan Romà Ortiz i del tenor Albert Deprius. Tota la gala, a més, estarà amenitzada per la música dels lloretencs Josep Soto i Jordi Torrens. Josep Soto acumula una intensa trajectòria professional com a compositor i guitarrista. I Jordi Torrens ha treballat en gires per tot el món amb artistes com Armando Manzanero, Dyango, Joan Manuel Serrat o Quico Pi de la Serra, entre d’altres.

L’onzena edició dels premis literaris Vila de Lloret, que se centren en la temàtica dels
viatges, ha rebut 264 treballs a concurs.