ERC de Lloret de Mar pacta amb CiU i s’incorpora a l’equip de govern

Jordi Orobitg, regidor d’ERC

Avui s’ha formalitzat l’acord entre el govern municipal de CiU i Esquerra Republicana de Lloret de Mar pels propers 4 anys. Aquest acord tanca diverses setmanes de negociacions, per la qual cosa el regidor de ERC, Jordi Orobitg passa a formar part del govern municipal i gestionarà les àrees de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç. Orobitg també tindrà delegacions de barri, concretament els barris del casc antic i pescadors que portarà conjuntament amb el regidor de CiU, Jordi Martínez.

 

Aquestes carteres comptaran però, com les altres, amb la supervisió de l’alcalde Romà Codina que continuarà com a President de la societat anònima municipal Lloret Futur SA, que engloba les divisions operatives Lloret Turisme i Lloret Convention Bureau.

En paraules de Romà Codina «aquest pacte és un primer pas per consolidar un govern fort i estable. Esperem més endavant poder comptar també amb el suport d’altres partits de l’oposició i en aquesta línia continuaré treballant».

Resultats de les eleccions municipals del 22 demaig a Lloret de Mar / Font: Ministerio del Interior

 

Recentment el regidor de ERC ja va fer públic que estava negociant amb CiU i que les gestions estaven força avançades. Ara, un cop tancat el pacte Jordi Orobitg ha manifestat que «ERC dona aquest pas en clau de poble i els seus efectes arriben més enllà de les responsabilitats que assumim, perquè tenen a veure amb com i per a qui s’ha de governar Lloret. És a dir, per a tots els seus ciutadans».

El ple per aprovar el cartipàs municipal tindrà lloc el proper 7 de juliol.