Inauguració de la nova seu de l’Arxiu Comarcal de la Selva de Santa Coloma de Farners

La Selva Comunica

La Selva Comunica

La inauguració tindrà lloc el dia 21 de març a les 12 hores a Santa Coloma de Farners, al número 60 del carrer Dalmau. L’acte el presidiran el conseller de cultura, Ferran Mascarell, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu i l’alcalde Antoni Solà.

Després de l’acte institucional, es faran visites guiades a les noves instal·lacions on hi haurà exposats documents singulars, es projectaran fotografies antigues i també s’ha previst una actuació dels alumnes de l’Escola Municipal del Música Josep Carbó.

Aquest equipament s’ha construït en uns terrenys que va cedir l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners a la Generalitat. Està situat en un punt molt cèntric del nucli històric de la capital de la Selva, la qual cosa permetrà difondre molt millor les activitats que s’hi faran. A més, l’Arxiu Comarcal de la Selva, la Casa de la Paraula i la Biblioteca Joan Vinyoli estan en el mateix eix i aquest fet crearà moltes sinergies. D’aquesta manera, es pretén que l’Arxiu Comarcal, amb la nova seu, es converteixi en un espai obert a tot el poble ja que hi haurà zona pública i privada.

El nou arxiu comarcal és un equipament modern i funcional, que en la seva planta baixa té molta llum natural, amb espais diàfans que són visibles des de l’exterior. A les plantes superiors s’hi han ubicat els dipòsits de documents els quals han d’estar resguardats de la llum.

L’Arxiu Històric de Santa Coloma de Farners es va crear l’any 1983 i va ser dels primers de la Xarxa d’Arxius Comarcals de la Generalitat.