El Ple de Blanes accepta propostes de la CUP per afavorir les economies més dèbils i el cooperativisme

Reunió de rtreball de membres de CUP Blanes

Reunió de rtreball de membres de CUP Blanes

En el darrer ple de l’ajuntament de Blanes, celebrat el 26 de febrer, va acceptar part de les al·legacions que la CUP va presentar a l’ordenança municipal per a l’impuls de l’activitat econòmica i de foment d’activitats d’interès públic.

Aquesta normativa pretén afavorir les activitats econòmiques a la vila i la rehabilitació o adequació dels immobles amb deficiències.

Les propostes de la CUP, actualment sense representació al consistori, foren les úniques que es van debatre en el Ple donat que cap altre grup municipal va presentar cap mena de proposta, tot donant per bo el redactat inicial.

Segons el portaveu i actual cap de llista de la CUP de Blanes, Jaume Pujadas,  aquesta ordenança «va néixer mancada de sensibilitat social i per aquest motiu hem decidit que calia presentar al·legacions i pressionar als grups municipals per tal d’incloure-hi propostes per afavorir les economies més dèbils i el cooperativisme ».

En aquest sentit, tot i que gran part de les propostes presentades per la CUP han estat finalment incloses en el redactat definitiu de l’ordenança la formació de l’esquerra independentista lamenta que des de l’equip de govern i la resta de grups municipals, amb l’excepció de la regidora no adscrita, no s’hagi fet el possible per incloure propostes tant elementals com establir un barem d’otorgació dels ajuts econòmics basat en la tarificació social o evitar que el petit comerç o les comunitats de veïns quedessin relegades en un segon pla vers les activitats hoteleres de tres o més de tres estrelles.