Xavier Rodríguez encapçalarà la llista d’ICV-EUiA de Lloret per a les eleccions municipals

El primers nou candidats d'ICV-EUiA de Lloret

El primers nou candidats d’ICV-EUiA de Lloret

El dissabte passat 14 de març, en el transcurs de l’assemblea local d’ICV-EUiA de Lloret de Mar, es va procedir a l’elecció de la totalitat de la candidatura per a les eleccions municipals de 2015.

Els 10 primers de la candidatura són:
1.- Xavier Rodríguez Pacios, coordinador local de la coalició i actual regidor.
2.- Miguel Gracia, excoordinador dels joves d’ICV-EUiA de Lloret.
3.- Isabel Canto, activista contra els desnonaments.


4.- Romina Villanueva, membre dels joves d’ICV-EUiA de Lloret.
5.- Luis Fuertes, activista de les xarxes socials.
6.- Mirian Benshain, coordinadora dels joves d’ICV-EUiA de Lloret.
7.- Eulalia Corralero, activista pels drets de les cambreres d’habitacions dels hotels.
8.- Manuel Damas, coordinador d’un club esportiu.
9.- Carlos Martín, activista del moviment educatiu.
10.- Chiqui Morales, artista.

Així mateix, en aquesta assemblea es va aprovar el codi ètic dels càrrecs públics a Lloret de Mar.

També es va aprovar que abans de les eleccions els candidats firmaran un contracte amb la coalició perquè en cas que hi hagi discrepàncies serioses i insalvables amb el grup municipal o la coalició, dimitiran com a càrrec públic i deixaran el seu lloc al següent de la candidatura.

Candidats d'ICV-EUiA de Lloret i militants de la coalició

Candidats d’ICV-EUiA de Lloret i militants de la coalició

Codi ètic dels càrrecs públics locals d’ICV-EUiA

Per una política digna i exemplar

  1. Compromís amb l’austeritat i el bon ús del diner públic. Analitzar les despeses de l’administració i adequar-les a allò que és estrictament necessari per al seu funcionament al servei ciutadà, especialment en moments de crisi com l’actual (delimitació i proporcionalitat de les retribucions dels càrrecs polítics i publicitat promocional, inauguracions, despeses de protocol, ).
  1. Reducció de la distància salarial (forquilla) i de les condicions laborals dins de l’administració. La distància salarial en les administracions entre qui menys cobra i qui menys ho fa ha de reduir-se.
  1. Els càrrecs públics i interns d’ICV-EUIA imputats formalment per causes de corrupció, així com per altres delictes contraris als principis fonamentals que defensa ICV-EUIA, seran apartats de les seves responsabilitats dins del partit i se’ls exigirà abandonar el seu càrrec públic fins que es resolgui l’expedient. En cap cas podran ser candidats o candidates a qualsevol llista electoral mentre es mantingui aquesta imputació.
  1. Combat del transfuguisme: ICV-EUIA no admetrà l’afiliació de cap càrrec públic que hagi obtingut el càrrec amb una altra formació política mentre no renunciï, ni tampoc hi col·laborarà en cap sentit, i es compromet a complir el pacte anti-transfuguisme signat per les diferents forces politiques.
  1. Els càrrecs públics d’ICV-EUIA no podran superar el límit de tres mandats consecutius en un mateix càrrec, o el seu equivalent en anys.
  1. L’exercici de càrrec públic amb dedicació exclusiva serà incompatible amb altres activitats privades remunerades. Així mateix els càrrecs públics i alts càrrecs d’ICV-EUIA no podran treballar ni accedir a càrrecs de responsabilitat empreses (o del mateix grup societari) que hagin resultat afectades per decisions en les que hagi participat, o que hagin estat subjectes a la seva supervisió o regulació, durant un període de 5 anys.
  1. El cobrament de dietes i indemnitzacions es farà en funció de l’assistència a les reunions o plens dels òrgans dels que es forma part i d’una quantia ajustada a la dedicació que requereix. Els membres d’ICV-EUIA que participin d’aquests òrgans exigiran l’aplicació d’aquest criteri.
  1. Els càrrecs públics utilitzaran de forma preferent el transport públic per portar a terme els seus desplaçaments per motius de feina. Compromís de viatjar amb la tarifa més econòmica quan corri a càrrec d’un pressupost públic o del partit.
  1. Renúncia a obsequis i regals (ja siguin objectes, viatges o altres) per part de privats o d’empreses.
  1. Els sous dels càrrecs públics i càrrecs polítics d’ICV-EUIA, les declaracions de bens i patrimoni dels nostres regidors de govern i les agendes de tots els càrrecs públics estaran publicades al web per tal que es pugui conèixer la seva activitat política.