Tossa renovarà els fanals de l’Avinguda Costa Brava amb una inversió de 90.000 euros

Avinguda Costa Brava de Tossa de Mar

Avinguda Costa Brava de Tossa de Mar

L’Ajuntament de Tossa de Mar ha aprovat portar a terme el canvi dels fanals de llum pública de l’Avinguda Costa Brava i carrers que conflueixen, una de les zones més comercials del municipi. Concretament, es canviaran 32 fanals de llum a l’avinguda i 9 més en els carrers laterals.

Aquesta actuació permetrà modernitzar una instal·lació dels anys 80 i suposarà una millora de l’eficiència, amb un menor consum i menor impacte lumínic. I és que el projecte incorpora tecnologia LED d’alta eficiència i lents d’alta transparència amb un rendiment òptic del 91%. El cost total del projecte ronda els 90.000 euros.

L’equip de govern s’ha reunit amb els veïns de la zona per planificar l’execució de les obres i determinar el model de fanal de llum entre totes les possibilitats que hi havia. Així, de forma immediata, s’iniciarà l’obra civil del projecte, que consisteix en l’obertura de voreres per a posar al dia les connexions elèctriques. Durant la Setmana Santa s’aturarà el projecte, i després de Setmana Santa començarà la col·locació dels fanals del llum.

L’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, explica que «Tossa és signatari del Pacte d’Alcaldes que té, entre els seus objectius, avançar en el camí de l’eficiència energètica dels municipis en el marc de les polítiques europees» i afegeix que «aquesta actuació permetrà, entre d’altres coses, un estalvi energètic força important; posar-nos al dia amb les noves normatives; i donar encara més valor a una de les zones més comercials del municipi».