Recepció a uns alumnes alemanys que participen en un intercanvi escolar amb l’Institut Sa Palomera de Blanes

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Aquesta setmana ha finalitzat l’estada que han realitzat durant uns dies a la població de Blanes un grup d’estudiants de l’Institut Franz-Ludwig-von-Erthal, de la localitat Lohr amb Main, situada a la Baixa Francònia (Baviera).

Es tracta de vuit alumnes de llengua castellana que estan cursant l’equivalent al primer de batxillerat a Alemanya, i que participen en un intercanvi escolar amb uns altres vuit estudiants de l’Institut Sa Palomera de Blanes. Van arribar aquí el cinc de febrer, i han marxat de tornada avui dijous, després que han fet una setmana d’estada al municipi de la Costa Brava.

Els joves dels dos centres educatius, acompanyats dels respectius professors, van visitar la tarda d’aquest passat dimecres l’Ajuntament de Blanes, i van ser rebuts a la Sala de Plens per l’alcalde, Josep Marigó. Després de repassar les principals característiques demogràfiques, històriques, socials i econòmiques de la vila que els ha acollit, l’alcalde els va descriure els principals atractius amb què compta, destacant en aquest sentit el Jardí Botànic Marimurtra, que precisament va ser fundat per un científic alemany, Carl Faust.

Durant la trobada, a instàncies de l’alcalde, els estudiants van preguntar-li diverses qüestions sobre el municipi. En aquest sentit, un dels temes que va sorgir va ser la bellesa de la orografia de la Costa Brava que havia colpit els joves visitants, interessant-se per conèixer més detalls. Per últim, per tancar la visita, Josep Marigó va lliurar a la delegació alemanya uns llibres que precisament parlen dels atractius de la Costa Brava, així com del Museu Dalí de Figueres.

Foment dels estudis de llengües estrangeres

El programa d’intercanvi es va posar en marxa l’any passat, quan els alumnes de Blanes que estudien llengua alemanya van viatjar a Ludwig-von-Erthal i es van allotjar a les cases dels estudiants que ara, recíprocament, s’han allotjat amb les famílies dels seus companys blanencs, amb qui han practicat el castellà. Abans de fer aquesta estada a Alemanya, els alumnes blanencs ja portaven quatre anys estudiant la llengua germànica.

Ara, de cara al proper mes de maig, marxarà a Alemanya la següent fornada d’estudiants de l’Institut Sa Palomera de quart d’ESO que l’any vinent, quan ja siguin estudiants de primer de batxillerat, allotjaran recíprocament els seus companys alemanys a Blanes. Serà per tant el tercer any en què es continuarà intensificant el programa d’intercanvi.

D’un temps ençà, l’Institut Sa Palomera ha fet un esforç en especial per fomentar l’interès per l’estudi de llengües estrangeres entre els seus alumnes. En aquest sentit, s’han incrementat les hores d’anglès que s’imparteixen, de manera que actualment se’n fan cinc per setmana. D’altra banda, amb caràcter obligatori, els alumnes han de fer un tast d’alemany durant un quadrimestre, i un tast de francès en l’altre quadrimestre. L’objectiu és donar una major empenta a aquest tipus d’estudis, que es consideren cabdals per a qualsevol tipus d’especialització acadèmica que es vulgui escollir.

Actualment a l’Institut Sa Palomera de Blanes hi ha més de 600 estudiants, dels quals uns 116 alumnes són de primer d’ESO.