El conseller Vila anuncia un abonament de bus a 50 municipis de Girona per viatjar a Barcelona amb descomptes de fins al 50%

El conseller Santi Vila / Generalitat de Catalunya

El conseller Santi Vila / Generalitat de Catalunya

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha presentat avui la posada en servei a partir del juny d’un nou abonament T-10/120 entre les comarques de Girona i Barcelona, que permetrà fer desplaçaments amb autobús a la capital catalana amb descomptes de fins el 50% respecte el preu del bitllet actual.

Al juny s’implantarà a la Garrotxa, Pla de l’Estany i la Selva interior; al juliol als municipis de la Costa Brava nord i centre, coincidint amb la temporada alta de l’estiu, i ja al setembre, amb l’inici del curs escolar, al corredor Figueres-Girona-Barcelona.

Aquest nou abonament beneficiarà el mig milió d’usuaris de 50 municipis de les comarques de Girona i serà efectiu a les 7 línies que actualment connecten amb bus la demarcació gironina amb la ciutat de Barcelona. Els preus de cada viatge, amb el nou títol, oscil·laran, en funció del recorregut, entre els 6 euros i els 12 euros, mentre que ara la forquilla de preus és de 7 euros a 24 euros.

Trajecte beneficiat per la nova T-10/120 a la comarca de La Selva:

Selva interior-Barcelona
Recorregut: Sant Hilari Sacalm, Arbúcies, Breda, Riells i Viabrea
Preu actual: 10 a 16 euros
Preu T-10/120: 6 euros
Entrada en servei: juny

La mesura suposa una inversió d’1 MEUR anual, que assumeix el Departament de Territori i Sostenibilitat.

El títol de transport T10/120 permet fer 10 viatges en 120 dies a un preu que en alguns casos serà de la meitat del preu actual. La targeta és multipersonal i, per tant, la poden utilitzar els membres d’una mateixa família o un grup d’usuaris per fer els seus desplaçaments de forma conjunta.

Aquest títol de transport utilitza la tecnologia de validació sense contacte i es pot recarregar a bord dels propis autobusos. L’actuació, que és un pas previ al desplegament del sistema tarifari integrat, neix amb l’objectiu de millorar la competitivitat del transport públic, i dotar els viatgers d’una xarxa eficient a preus atractius que contribueixi a estendre’n l’ús.