Més de 1.400 arbuciencs practiquen esport amb assiduïtat

Ajuntament d'Arbúcies

Ajuntament d’Arbúcies

Amb l’arribada de les bicicletes estàtiques per fer spinning s’eleven a més de 1.400 persones les que practiquen activitat física a Arbúcies, ja sigui a través de les activitats dirigides que s’organitzen des de la regidoria d’Activitat Física i Esport o des de les entitats i associacions del municipi.

L’Spinning omple un espai reivindicat des de feia molts anys per la gent d’Arbúcies. L’elevat cost d’aquest tipus de material havia fet impossible obrir aquesta nova modalitat esportiva a la nostra població. Però enguany, una molt bona oferta d’un gimnàs que canviava aquest material ha obert la porta a la compra de 16 bicicletes que han servit per cobrir aquest buit.

La demanda per practicar aquest esport ha demostrat les ganes que hi havia latents: 120 persones s’ hi han inscrit i han obligat a ampliar totes les expectatives fins a crear 10 grups que practiquen de dilluns a divendres a la sala polivalent del camp de futbol.

“Sabíem que hi havia interès”, comenta Ramon Cortès, tècnic d’esports de l’Ajuntament d’Arbúcies. “Però no ens imaginàvem que haguéssim de passar de les quatre hores que havíem previst inicialment, a les 10 que ocupem ara. Això torna a mostrar l’interès de la gent d’aquest poble per l’activitat física i l’esport, sense importar massa les seves edats”.

Per la seva banda, el regidor d’Activitat Física i Esport, Àngel Cabrero, assenyala que en els últims anys “s’ha millorat l’oferta i s’han ajustat els preus de les nostres activitats físiques i s’han ampliat els horaris en un intent d’adaptar-nos a les exigències de la societat actual”.

L’spinning ha estat l’última incorporació que ha fet la regidoria d’esports d’Arbúcies a l’àmplia oferta ja existent. Ja fa uns quants anys que estan funcionant altres maneres de fer esport: l’escola d’esquena, l’hipopressiva, l’aeròbic-steps, el ioga, pilates, la dansa oriental, el funky, l’activitat física per la gent gran i l’esport fitness.

En total, més de 600 persones que utilitzen els canals que els ofereix la regidoria. I s’hi ha d’afegir el grup de gent que fa itineraris saludables amb la implicació dels professionals del CAP d’Arbúcies i Dipsalut i aquells que surten cada dia a caminar. En aquest sentit, Cabrero explica que “hem treballat molt en aquest aspecte i hem col•laborat amb el CAP per potenciar tot el possible aquest vesant lúdico-esportiu”.

Això posa al descobert que a Arbúcies hi ha consciència de la necessitat de fer algun tipus d’activitat física per tal de mantenir-se en forma i evitar problemes físics. A la xifra de 600 practicants inscrits a la regidoria s’hi ha d’afegir el gran nombre de persones, petites i grans, que fan esport a les 20 entitats i clubs esportius que funcionen al nostre poble: futbol, bàsquet, vòlei, patinatge, ciclisme, judo, dansa, hoquei, aikido, petanca, tennis, taekwondo, excursionisme i vol, i ben aviat rocòdrom. Uns 825 esportistes. Això significa que a Arbúcies més de 1.400 persones estan practicant algun tipus d’activitat física o esport, és a dir al voltant del 20% de la població.