El pressupost del Consell Comarcal de la Selva per al 2015 és de 25,46 milions d’euros

Imatge del ple de desembre del Consell

Imatge del ple de desembre del Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva va aprovar el passat mes de desembre el pressupost de 2015, que ascendeix a 25,46 milions d’euros, un 2,39% més que a l’exercici de 2014 (24,86 milions).

Així es va aprovar en el ple celebrat el 16 de desembre, i on el president de l’ens selvatà, Salvador Balliu, va recordar que aquest augment en el pressupost es fruit de la dissolució i posterior absorció del Consorci de Benestar Social, que a partir de l’1 de gener depen directament del Consell després que aquest hagi assumit la cinquantena de treballadors que hi operaven. Balliu va explicar que «es tracta d’un consorci deficitari, i que cal millorar-ne la gestió i la situació econòmica», amb relació a la incorporació del Consorci al Consell.

Pel que fa el pressupost aprovat, en el transcurs de la sessió plenària Salvador Balliu va explicar que «el nou pressupost és just i important. Són molts diners i el que hem de fer és distribuir-los bé», va afirmar després d’exposar-lo davant de tot el Ple del Consell.

Reducció de taxes

En el transcurs de la sessió plenària també es va aprovar la reducció de taxes, una mesura que beneficia els consistoris selvatans atès que és el mateix Consell Comarcal l’encarregat d’assumir la recaptació tributària i la inspecció. En aquest punt, Balliu va recordar el fet que «l’any passat ja vam abaixar aquesta taxa i aquest any hi tornem». Així, l’ens comarcal introduirà a partir d’ara noves taxes fins ara tractades des del Consorci, com ara la de teleassistència domiciliària i la del transport adaptat.

Segons els càlculs de l’equip de govern del Consell (CiU i PSC), gairebé 6,5 milions (6.437.563,39 euros), l’equivalent al 25,28% dels ingressos, arribaran durant el 2015 a través de les taxes i els preus públics, mentre que un 75% provindrà de fons d’altres administracions. Amb referència a les despeses, l’ens estima que durant el pròxim any es gastaran més de 6,6 milions d’euros en personal, entre d’altres partides.

Posada en marxa del centre de negocis selvatà

El president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, destaca la vessant «continuista» del nou pressupost, i reconeix que aquest també evidencia «les noves apostes» que es gesten des del Consell. En aquest sentit, tal com ha reconegut, una d’elles és El Centre- Eix de Negoci, un espai impulsat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i el Consell Comarcal de la Selva que vetlla per donar suport a la creació i consolidació d’activitats econòmiques i empresarials a la comarca.

En concret, el nou espai de 400 metres quadrats brinda múltiples possibilitats a emprenedors i a empreses en procés de consolidació: despatxos d’ús individual, diverses sales de reunions o espais de coworking, entre d’altres. A més, el centre també disposa d’una programació d’activitats formatives i informatives vinculades amb el món de la gestió empresarial, així com de la creació de sinergies, l’autoocupació o les xarxes de col•laboracions.

Aquest centre d’empreses selvatà compta amb una direcció tècnica gestionada pel Consell Comarcal, que pretén que des d’aquesta seu colomenca es vagin creant satèl•lits repartits per diversos pobles de la comarca. En aquest sentit, Balliu va assegurar que «a Santa Coloma de Farners hi haurà el nucli, allà on s’hi trobarà la direcció o l’assessorament, però tenim previst que es creïn nous subespais».