ICV-EUiA Blanes demana mesures per resoldre l’incivisme als barris de La Plantera i Els Pins

Es va demanar més presència de Mossos d'Esquadra als barris afectats

Es va demanar més presència de Mossos d’Esquadra als barris afectats

En les darreres setmanes han anat en augment els danys a vehicles i habitatges, així com baralles, crits i acumulació d’ampolles trencades als carrers del barri de Els Pins, on es troba el gruix de la zona d’oci nocturn de Blanes.

Aquests problemes també es produeixen al barri de La Plantera, per on els joves es desplacen per anar i tornar a l’estació de tren de Blanes.

Per aquest motiu, la coalició d’ICV-EUiA de Blanes va celebrar ahir en el local de l’agrupació al barri de La Plantera una reunió amb un grup d’afectats, en que es va debatre la situació i les mesures a proposar per arranjar els problemes d’incivisme.

Es va assenyalar la necessitat que el Departament d’Interior de la Generalitat reforci la seguretat a Blanes, tal com es va fer amb els aldarulls a la riera de Lloret d’altres estius, on el cos dels Mossos d’Esquadra va reforçar el dispositiu policial.

Imatge de la reunió

Imatge de la reunió

Per aquest motiu, el grup municipal ha demanat la convocatòria urgent d’una Junta de Portaveus amb aquest únic punt de l’ordre del dia per ser debatut entre tots els grups municipals.

També, ICV-EUiA ha demanat la convocatòria extraordinària de la Junta Local de Seguretat de Blanes, formada per Policia Local, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil, demanant que s’ampliï a la resta de grups i a les associacions de veïns afectades.

Davant de la reunió convocada per la coalició, alcaldia ha convocat ja a les dues associacions de veïns i veïns per tractar la problemàtica el proper dimarts. Per aquest motiu, ICV-EUiA esperarà a dimecres per emprendre noves mesures si la resposta de l’equip de govern no es satisfactòria.