El MILLOR complica la formació del govern de Lloret de Mar

Pancarta electoral del MILLOR, col.locada al costat de l’Ajuntament de Lloret. / Foto: JFG

L’espectacular irrupció del Moviment Independent de Lloret (MILLOR) a l’Ajuntament marcarà la composició del govern local per als propers quatre anys. La formació, que lidera Marc Fuertes, ha fet història en multiplicar per 8 el nombre de vots obtinguts, passant dels 296 del 2007 als 2.347 d’aquest diumenge. Una xifra que li ha permès obtenir, de cop, 6 regidors al consistori, on se situa com a segona força més votada, a poca distància de CiU. 

 

L’aclaparadora presència del (Moviment Independet de Lloret de Mar (MILLOR) és en boca de tothom. Quatre dies després dels comicis, els partits encara han de pair els resultats. Ningú no sembla saber amb qui pactarà i es fan tot tipus de travesses.

 

Resultados de las elecciones municipales en Lloret de Mar

Marc Fuentes

Avui hem tornat a parlar amb les sis formacions polítiques que obtenen representació a l’Ajuntament. CiU -la llista més votada, tot i perdre la majoria absoluta- assenyala la impossibilitat de governar Lloret en minoria, no es pronuncia sobre una possible sociovergència i descarta pactar amb el MILLOR, el seu màxim rival. Lluís Austrich, president de la federació nacionalista a Lloret, afirma que «és complicat parlar amb el MILLOR, pel programa populista que ha fet i el tarannà del partit».

Mentre que Marc Fuertes, candidat per al MILLOR, no veu amb bons ulls una sociovergència, que el deixaria fora de l’equip de govern. «És quasi impossible que existeixi a Lloret, seria un tema antinatura», sentencia. Marc Fuertes anuncia que, si governés el MILLOR, el primer que faria seria retornar el passeig marítim al doble sentit de circulació.

Propaganda electoral del MILLOR / Foto: JFG

Qui té la clau de la governabilitat a Lloret és el PSC, tant si dóna suport a CiU, com si fa costat al MILLOR, juntament amb ICV-EUiA. Joan Bernat afirma que, a priori, «no vaig clar cap possible pacte ni amb CiU, pel què han fet aquests 4 anys de govern, ni amb el MILLOR, que busca la confrontació, no ajuda a una entesa».

De les paraules del socialista Joan Bernat podem concloure que el panorama és ara mateix força incert a Lloret. El mateix opina el PP. Enric Martínez, cap de llista, considera que «la situació és complicada, ja que els pactes –excepte el de CiU i PSC- han de ser a tres o quatre» grups.

ICV-EUiA de Lloret es reunirà avui amb l’executiva per a decidir a quina formació donen suport, en cas d’un possible pacte de govern. Mentrestant Toni García explica que han demanat un recompte de vots, que els podrien donar el segon regidor que van perdre en acabar diumenge la nit electoral. Al llarg del dia d’avui, la Junta Electoral de Santa Coloma de Farners està revisant les actes de Lloret de Mar.

Jordi Orobitg, el portaveu d’ERC (l’última formació amb representació municipal) admet que «som prescindibles» a l’hora de formar govern i alerta que poden haver “resultats antinatura o que no entengui l’electorat”.

Cap de les formacions consultes -ni CiU, ni el MILLOR, ni els socialistes, populars, ICV-EUiA o republicans- no s’ha començat a reunir per a decidir possibles pactes postelectorals. S’espera saber alguna cosa a partir de la setmana que ve.

Text: Nova Radio Lloret