Lloret il·lumina 56 espais públics per les festes de Nadal

Tot serà amb llums LED i s’incorporen figures en 3D

Demà a les 18 h a Lloret de Mar s’encendran els llums de Nadal. En total, 56 espais i carrers públics gaudiran de la il·luminació nadalenca durant aquestes festes en els principals carrers i barris de Lloret.

Com a novetat, s’hi han incorporat quatre edificis públics: les oficines de turisme, la Casa de la Cultura i el Mercat Municipal, que per aquestes dates tenen més afluència de públic.

Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica i Comerç, explica: «El cost total de la instal·lació ha estat de 71.930 € més IVA i el plec de condicions establia tres punts bàsics: estalvi energètic –tot l’enllumenat és amb LED sense cap element incandescent–, millora estètica amb l’aportació de nous llums –de fet, més del 90% són elements nous- i menys contaminació lumínica».

Ajuntament de Lloret

Ajuntament de Lloret

L’evolució dels darrers anys ha comportat una reducció dràstica en el cost i alhora una millora de les prestacions tècniques i estètiques. A més, segons el regidor, «la majoria de la potència elèctrica instal·lada disposa de mecanisme de regulació horària que permetrà que els elements s’encenguin automàticament a les 18 h i s’apaguin a les 24 h. L’any que ve, aquests mecanismes hauran d’estar instal·lats al cent per cent de l’enllumenat nadalenc».

JFG

JFG

Pel que fa la millora estètica, el contracte suposa l’aportació de nous elements (més del 90% dels instal·lats), alguns dels quals tenen la particularitat que tenen volum, és a dir que són tridimensionals. Un exemple es pot trobar al carrer de Sant Pere, un dels més comercials de la vila.

Aquesta acció té l’objectiu d’ambientar i fer més atractiva la població per les festes nadalenques per tal d’incentivar i promocionar el comerç local, i l’activitat econòmica del municipi.