L’Ajuntament de Malgrat de Mar renova la xarxa de distribució d’aigua de l’escola Cubí

Ajuntament de Malgrat

Ajuntament de Malgrat

La regidoria d’Obra Pública, Serveis i Platges de l’Ajuntament de Malgrat de Mar ha posat en marxa les obres per renovar la xarxa de distribució del servei d’aigua potable a les instal·lacions de l’escola Marià Cubí i Soler.

Aquesta xarxa, que és de l’any 1970 quan es va fer l’escola, estava en molt mal estat. Les obres tenen un cost de prop de 76.000 euros i estaran enllestides a principi del proper mes de gener.

L’escola Marià Cubí tindrà una nova instal·lació d’aigua potable. L’Ajuntament de Malgrat inverteix 75.910,18 euros en les obres, que porta a terme l’empresa Elecnor. Els treballs es van iniciar la segona setmana de novembre i es preveu que estiguin enllestides a principi del proper 2015.

Les obres s’executen en 3 fases. La primera fase consisteix en la realització d’una nova escomesa i tubs generals d’alimentació als 4 edificis, de canalitzacions de vàlvules, pericons i obertures necessàries. En la segona fase es durà a terme la distribució interior d’aigua freda i calenta, a les aules de pre-escolar i a la cuina, realitzant-se tota la instal·lació amb tub d’inoxidable, vàlvules d’aïllament i suports. La tercera fase consistirà en la substitució de tots els aparells sanitaris d’aixeteria. S’ha optat per la instal·lació de fluxors per a les descàrregues dels urinaris i aixeteria, temporalitzats d’acord amb els diferents serveis, excepte a pre-escolar que seran mono-comandament, i a la cuina que seran manuals a pedal. D’aquesta forma, es contribuirà a l’estalvi d’aigua, ja que tota les aixetes portaran incorporat un sistema sostenible que permetrà aconseguir una reducció del 33% del consum.

El regidor d’Urbanisme, i Obra Pública, Serveis i Platges, Joan Mercader, ha explicat que “aquesta obra forma part d’un estudi d’adequació de les instal·lacions de l’escola pública Marià Cubí, que es porten a terme des del 2001”. “Des de llavors s’han portat a terme altres actuacions de millora com una nova instal·lació elèctrica, la impermeabilització de la coberta de l’edifici docent, la col·locació d’un ascensor, l’adequació de la cuina, entre altres”. ha afegit el regidor d’Urbanisme.