La història dels oficis del bosc als aparadors dels comerços d’Arbúcies

Cedida

Flickr

Aquest novembre torna a Arbúcies una nova edició de la campanya Arbúcies a través del temps, una iniciativa impulsada per l’Associació de Comerç d’Arbúcies i que compta amb el suport i col·laboració del Museu Etnològic del Montseny, La Gabella. En aquest segon any, als aparadors dels comerços arbuciencs s’hi poden veure les eines que s’utilitzaven per a les feines del bosc a la Vall d’Arbúcies.

Arbúcies a través del temps és una exposició oberta que els vilatans poden visitar passejant per cada un dels aparadors de les botigues de la vila. Es tracta d’una campanya per fomentar i impulsar el comerç de proximitat i «una manera perquè la gent s’aturi i miri els aparadors» explica la presidenta de l’Associació de Comerç d’Arbúcies, Laura Romaguera.

Flickr

Flickr

La iniciativa va començar l’any passat amb l’exposició De la vinya al comerç i enguany s’ha volgut repetir l’experiència, assenyala Romaguera. En aquest sentit, la regidora de Turisme, Comerç i Indústria, Maria Tayeda, explica que la promoció de la història popular arbucienca a través dels comerços és una molt bona iniciativa per apropar la cultura al carrer. Per això, «valorem molt positivament la col•laboració entre l’Associació de Comerç i La Gabella» diu Tayeda, que assegura que és «una exposició que atrau als visitants per la seva riquesa estètica i patrimonial».

Flickr

Flickr

L’exposició va acompanyada d’un tríptic informatiu que es troba a cada un dels comerços participants i que explica en què consisteix l’exposició, quines eines s’hi poden trobar i a quines botigues. A més, cada un dels tríptics estan numerats, de manera que els compradors entren en un sorteig de 10 entrades familiars per a una visita guiada per a dos adults i dos menors al castell de Montsoriu.

Flickr

Flickr

El sorteig es farà durant els actes de celebració dels 10 anys de l’Associació de Comerç, que tindrà lloc el dissabte, 15 de novembre. Per altra banda, totes les botigues participants entre en concurs i el millor aparador serà premiat amb un viatge a Itàlia.