Tercera i definitiva sentència a favor de l’alcalde del Blanes per una demanda civil

Josep Marigó

Josep Marigó

Els fets es remunten a principis de l’any 2010, quan l’actual alcalde de Blanes i llavors portaveu del PSC a l’Ajuntament, Josep Marigó, va demanar en el ple municipal del 22 de febrer l’obertura d’un expedient informatiu per poder determinar uns possibles insults, amenaces i intents d’agressió física que van rebre dos conserges municipals per part del president del Blanes Hoquei Club Fundació, Josep Ridaura, en el pavelló d’esports.

Aquests fets han estat declarats com a provats tant a la sentència que ha emès ara el Tribunal Suprem, amb data del 10 d’octubre de 2014 com en les anteriors.

Segons un comunicat del PSC de Blanes, la sentència del Tribunal Suprem és definitiva i desestima de nou la demanda interposada fa quatre anys pel president del Blanes HC Fundació, Josep Ridaura, contra l’alcalde de Blanes –llavors portaveu del Grup Municipal Socialista-, i ratifica que Josep Marigó actuava en exercici de les seves responsabilitats com a representant públic.

La cronologia dels fets són:

1.- El 10 de desembre de 2010 el president del Blanes Hoquei Club Fundació va formular una demanda civil contra Josep Marigó al·legant textualment que “el demandant –Josep Ridaura- havia vist menyscabat el seu dret a l’honor pel demandat –Josep Marigó-”. La demanda la va presentar al Jutjat d’Instrucció Número 3 de Blanes, que el 30 de novembre de 2011 la va desestimar, i a més va imposar el pagament de les costes al president del Blanes HC Fundació.

2.- Després d’aquesta primera sentència favorable a Josep Marigó, Josep Ridaura va presentar un recurs d’apel·lació a l’Audiència Provincial de Girona contra el dictamen emès pel Jutjat de Blanes. Posteriorment, el 26 d’abril de 2012, l’Audiència Provincial va tornar a desestimar el recurs d’apel·lació i va confirmar íntegrament l’anterior sentència emesa pel Jutjat de Blanes. De nou, el dictamen tornava a imposar el pagament de les costes al president del Blanes Hoquei Club Fundació.

3.- El següent pas del procés va arribar quan Josep Ridaura va presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem, que ha tornat a sentenciar a favor de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, donant-li la raó per tercera vegada. En aquesta ocasió, no només torna a imposar el pagament de les costes al president del Blanes Hoquei Club Fundació, sinó que també imposa que perdi el dipòsit entregat en l’inici de la presentació del recurs.

Aquesta sentència definitiva demostra, una vegada més, la correcta i escrupolosa actuació del senyor Josep Marigó davant d’uns fets que el govern anterior no va saber resoldre ni defensar els treballadors públics que el varen patir.