La plantilla de l’empresa A. J. Ruz S.L. de Sils fa vaga indefinida per exigir la readmissió d’un acomiadat

Foto: CCOO Comarques Gironines

Foto: CCOO Comarques Gironines

La majoria dels 30 treballadors de l’empresa A.J. Ruz, S.L., ubicada  Sils, fan vaga indefinida des del passat 17 d’octubre. Protesten per l’acomiadament d’un company que ha estat objecte de represàlia per voler millorar les condicions de treball. Ahir a les 14 hores van fer una manifestació per exigir la seva readmissió. L’empresa es dedica  la recollida selectiva i neteja viaria.

Segons CCOO, el treballador acomiadat era un dels possibles candidats a les eleccions sindicals. Abans de l’inici de la vaga es va fer l’acte de mediació davant la Inspecció de Treball i Seguretat Social, que va finalitzar sense acord.

La Federació de Serveis Privats de CCOO de les Comarques Gironines dóna suport a una mobilització que afecta tota la plantilla d’aquesta empresa de Sils (carrer Primer de Maig, 28-29).

La plantilla denuncia que l’afectat ha patit un tracte vexatori i inhumà, amb jornades de treball de fins 68 hores setmanals o sense tenir un dia de descans setmanal, entre d’altres abusos patronals.

L’empresa A. J. Ruz treballa per diferents ajuntaments i entitats supramunicipals (Begur, Regencós, Pals, Fontanilles, Gualta, Serra de Daró, Ullastret, Palau-sator, Torrent, Mont Ras, Vall-llobrega, la Bisbal, Corçà, la Pera, Rupià, Foixà, Parlavà, Ultramort, Verges, Colomers, Vilopriu, Garrigoles, Albons, la Tallada, Bellcaire, Ullà, Jafre, Riells i Viabrea, Sils, Vidreres, i les deixalleries de Salt, Cassà, Palamós i Celrà) en la recollida selectiva i viària, guanyant concursos públics gràcies a les seves propostes econòmiques molt inferiors a d’altres empreses. Per desgràcia, no és la innovació tecnològica o organitzativa el que li permet apostar a la baixa, sinó la sobreexplotació dels treballadors.