Santa Coloma de Farners acollirà un postgrau d’educació i modificació de conductes canines

  • Està organitzat per la Universitat de Barcelona amb la col•laboració del Club Caní la Selva i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners

conductaAquest postgrau s’impartirà a les instal•lacions de l’Associació Canina de la Selva amb la col·laboració de l’Associació Canina de Treball Humanitari (ACATH). Començarà el 10 de gener de 2015 i s’acabarà el 29 de juliol de 2015.

L’Associació Canina la Selva es troba a la carretera antiga de Riudarenes, al costat de l’Escola Forestal de Santa Coloma de Farners. Ocupa una finca de 8.000 m2 on al llarg de l’any s’hi fan les activitats de l’entitat que són l’agility, obediència i rescat. En aquest club caní hi va néixer la unitat canina dels Bombers de Catalunya.

El Postgrau en Educació i Modificació de Conductes Canines és un programa de 900 hores i 30 crèdits ECTS. Està dirigit a aquelles persones que treballin o vulguin treballar en l’àmbit de l’educació canina i la correcció de problemes de comportament. Inclou formació per desenvolupar activitats en un ampli camp laboral.

provaLes activitats relacionades amb el comportament caní formen part d’un sector en creixement que requereix cada vegada més d’un alt grau de professionalització.

Els objectius del curs són que els alumnes adquireixin l’habilitat necessària per instruir un gos amb ensinistrament de base i optimitzar el seu rendiment en el treball. Aplicar programes d’educació i modificació de conductes canines, per corregir problemes de comportament i adquisició de habilitats de comunicació i coordinació de les persones implicades en el maneig de gossos amb problemes de conducta.

El camp de treball de l’Educador Caní i la Modificació de Problemes de Comportament és ampli: el gos de companyia, el gos d’esport, el gos de treball, gosseres i protectores, sector veterinari, sector de la cria, sector comercial d’articles relacionats, etc.

S’estima que el 40% de la població del nostre país conviu amb animals, essent el gos l’animal més majoritari. Això fa que el mercat de l’Educador Caní i el Modificador de Conductes sigui veritablement gran, en una societat que cada vegada pren més consciència de la importància de l’educació del gos, animal que conviu amb les persones des del principi dels temps.

Aquest Postgrau desenvolupa en profunditat els continguts relacionats amb l’educació canina i modificació de conductes; a nivell de coneixements estructurals, habilitats pràctiques i capacitats de comunicació.