El Club d’Escacs Sant Josep guanya el VIII Torneig Poble de Vilobí d’Escacs Actiu

Foto: La Selva Comunica

Foto: La Selva Comunica

En segon lloc hi ha quedat el Club d’Escacs Colón de Sabadell i el tercer ha estat per al Santa Eugènia, de Girona. El Torneig Poble de Vilobí està dotat amb un premi de 1000€ per al guanyador, 300€ per al segon, i diferents premis de quantia menor fins arribar al 6è classificat.
La participació final ha estat de 18 equips i 90 escaquistes, entre els quals destaquen tres Grans Mestres.

La cerimònia de lliurament de premis ha comptat amb la presència del delegat territorial de la Federació Catalana d’Escacs, el Sr. Albert Badosa, l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Olga Guillem, el regidor de festes i joventut del municipi, Josep Borrell, i el director del torneig, Felip Mató. L’àrbitre d’enguany ha estat el Sr. Emili Colls, que té la màxima titulació FIDE.

En la modalitat de d’escacs actius, les partides duren 15 minuts als quals s’hi sumen 3 segons per cada moviment que fa cada jugador. El Torneig Poble de Vilobí és l’únic d’aquestes característiques que s’organitza a Catalunya al marge del campionat oficial de la Federació d’Escacs. A més, aquest any el Torneig Poble de Vilobí ha tingut lloc just la setmana abans de la competició oficial de manera que els grans clubs del país hi ha assistit amb l’objectiu de preparar-se per aquest gran esdeveniment.

Els jugadors del Sant Josep amb l'alcaldessa de Vilobí, Olga Guillem / Foto: La Selva Comunica

Els jugadors del Sant Josep amb l’alcaldessa de Vilobí, Olga Guillem / Foto: La Selva Comunica

Per la seva banda, el Club d’Escacs Vilobí ha presentat dos equips formats exclusivament per nens ja que en els darrers mesos s’ha marcat com a potenciar la formació i l’escola dels escacs entre els més joves. Ja fora de la dimensió esportiva, el Club destaca també l’impacte econòmic positiu que té l’organització d’aquesta competició per al poble ja que durant tot el dia hi ha hagut molta gent que ha visitat el poble així com els seus establiments comercials i turístics.

El Club d’Escacs Vilobí és, en aquests moments, l’entitat lúdico-esportiva més antiga del municipi amb 26 anys d’història a les seves esquenes.