El campió d’Espanya d’escacs participarà al VIII Torneig Poble de Vilobí d’Escacs Actiu

El torneig tindrà lloc demà dissabte 20 amb la presència de 16 equips entre els quals alguns són de Divisió d’Honor

Vilobí viurà una competició d'escacs d'alt nivell / Foto: La Selva Comunica

Vilobí viurà una competició d’escacs d’alt nivell / Foto: La Selva Comunica

El Barberà, el Sant Josep, el Foment, el Sabadell i el Figueres són alguns dels equips de divisió d’honor que han confirmat la seva participació a l’edició d’enguany del Torneig Poble de Vilobí d’Escacs. En el cas del Sabadell, a més, ha confirmat que hi assistirà Álvaro Alonso, campió d’Espanya absolut d’escacs 2013 i el primer gran mestre sortit de la província de Girona.

Altres personalitats del món dels escacs que han confirmat la seva presència al Torneig són Patricia Llaneza i els germans Fluvià (Joan i Jordi), ambdós mestres internacionals que juguen amb el Sant Josep de Badalona.

El Torneig Poble de Vilobí d’Escacs Actiu, organitzat pel Club d’Escacs Vilobí, es juga en una una modalitat en què les partides duren 20 minuts. Es dóna la circumstància que aquesta competició és l’únic torneig d’aquests característiques que s’organitza a Catalunya al marge del campionat oficial de la Federació d’Escacs.

A més, aquest any el Torneig Poble de Vilobí tindrà lloc just la setmana abans de la competició oficial de manera que els grans clubs del país hi assistiran amb l’objectiu de preparar-se per aquest gran esdeveniment. Val a dir que tot i que els guanyadors de les diferents edicions sempre han repetit, mai cap d’ells ha aconseguit revalidar el títol dues vegades seguides.

El Torneig Poble de Vilobí està dotat amb un premi de 1000€ per al guanyador, 300€ per al segon, i diferents premis de quantia menor fins arribar al 6è classificat.

L’any passat van participar al Torneig 92 escaquistes de 16 equips. Entre aquests hi havia 2 Grans Mestres, 7 Mestres Internacionals i 8 Mestres FIDE, la qual cosa va contribuir a donar un gran prestigi a nivell escaquístic a la competició. Entre els jugadors que han participat a les diferents edicions d’aquest Torneig hi ha hagut jugadors que després han estat campions de Catalunya, d’Espanya o, en alguns casos, dels seus països com Colòmbia o Argentina.
L’àrbitre d’enguany serà el Sr. Emili Colls, que té la màxima titulació FIDE.

El Club d’Escacs Vilobí destaca, a nivell esportiu, que enguany té la intenció e presentar un equip format exclusivament per nenes i nens per potenciar i aprofundir en la línia empresa en els darrers mesos de potenciar la formació i l’escola dels escacs. Ja fora de la dimensió esportiva, el Club destaca també l’impacte econòmic positiu que té l’organització d’aquesta competició per al poble ja que durant tot el dia hi ha molta gent que visita el poble i els seus establiments comercials i turístics.

El Club d’Escacs Vilobí és, en aquests moments, l’entitat lúdico-esportiva més antiga del municipi amb 26 anys d’història a les seves esquenes.