Un jutge obliga l’ajuntament de Vidreres a readmetre dos treballadors

CCOO ja va denunciar el seu dia, i reclamar per les vies de la negociació i la mobilització, la readmissió dels dos treballadors de la brigada municipal, un d’ells delegat de CCOO en el comitè d’empresa, que van ser externalitzats a una empresa de neteja de forma il•legal i el Jutjat de lo social núm. 3 de Girona ha donat la raó al sindicat i als treballadors que van demandar a l’Ajuntament, en una sentència amb data del 14 d’abril de 2011. 

La sentència és clara i no deixa cap dubte: no s’havia produït una subrogació de l’activitat i el que havia fet l’ajuntament és transferir dos contractes de treball de la plantilla de l’ajuntament a una altra empresa, es a dir una cessió no ajustada a dret i els treballadors han de tornar a la plantilla de l’ajuntament amb efectes 01-01-2010. 

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO considera que amb aquesta sentència queda plenament demostrat que les externalitzacions dels serveis públics dels ajuntaments cap les empreses privades (que, al contrari del que afirmen, ofereixen serveis molt més cars que si són propis de l’ajuntament), no es poden fer per que sí i s’han d’ajustar al que diu la Llei. L’ajuntament de Vidreres, el seu equip de govern i l’alcaldessa, van justificar aquesta externalittzació per motius “econòmics”. 

CCOO responsabilitza directament l’alcadessa de Vidreres, que va tenir una actitud bel•ligerant i prepotent, sense escoltar a ningú i sense negociar cap sortida en el seu moment, d’aquesta cessió no ajustada a dret i li demana públicament que assumeixi les seves responsabilitats.