La fàbrica Llobet Guri de Calella obre portes

L’Ajuntament de Calella, amb la col·laboració de diverses entitats, va organitzar el passat dissabte 30 d’abril a la tarda una jornada de portes obertes a la Fàbrica Llobet Guri. Un dels equipaments municipals més importants de la ciutat i que actualment acull una trentena d’entitats. El futur d’aquest equipament passa ara per l’elaboració d’un pla d’usos que redefineixi la seva funció.

Un elevat nombre de ciutadans de Calella però també d’altres punts de la comarca van passar en algun moment o altre dissabte a la tarda i vespre per la Fàbrica Llobet-Guri que va obrir de bat a bat les seves portes. L’objectiu era ensenyar els espais i els treballs que desenvolupen moltes entitats de la ciutat, que tenen el seu punt neuràlgic en un equipament que havia estat una fàbrica de mitges i mitjons durant bona part del segle XX. Precisament la fàbrica tèxtil havia donat feina a més d’un miler de persones, esdevenint un autèntic motor econòmic de la ciutat.

Entre les entitats que s’allotgen a la fàbrica hi ha el grup Pro-Dansa, l’Escola de Música Can Llobet, el Club Tennis Taula Calella, el Taller l’Encenall, Dones de Calella, Ràdio Calella i m2tv.

La jornada de portes obertes va comptar també amb el suport de la Fundació Desenvolupament Comunitari i el Departament de Cultura de la Generalitat.

Text: Radio Calella