S’instal·la un sistema per a rescats aquàtics a la platja de Lloret de Mar

Foto: Ajuntament de Lloret

Foto: Ajuntament de Lloret

Ahir es va presentar a la platja de Lloret el nou dispositiu de seguretat conegut com Punt Taronja; un aparell de rescat aquàtic dotat d’un sistema autònom que permet garantir el retorn a la sorra a la vegada fet que redueix el nivell de fatiga i de duració de la maniobra d’extracció per part de l’auxiliador.

Lloret de Mar és la primera ciutat de Catalunya que disposa d’aquest dispositiu de rescat instal·lat a la seva platja central en un punt amb gran afluència de públic i la previsió es valorar-ne la instal·lació en altres punt de la platja.

Foto: Ajuntament de Lloret

Foto: Ajuntament de Lloret

El sistema pot ser utilitzar per qualsevol persona i esdevé una eina de gran ajuda en cas d’ofegament, especialment si es produeix fora de l’horari de funcionament del Servei de Salvament i Socorrisme a les platges quan el rescat l’ha de dur a terme una persona que no és professional.

L’ús del dispositiu comença quan s’acciona el botó de trucada d’emergència de la Central Receptora d’Alarma, connectada amb la Policia Local, i un cop verificades les dades s’obre la porta, s’il·lumina la caixa i s’activa una alarma. Posteriorment l’auxiliador es col·loca l’armilla salvavides, quedant la corda de rescat fixada al dorsal. Un cop que el rescatador està equipat pot córrer pel carril de senyalització fins la persona que cal auxiliar.

Foto: Ajuntament de Lloret

Foto: Ajuntament de Lloret

En total la corda arriba fins uns 400 metres mar endins i el temps de rescat es situa, aproximadament, en 2-2’5 minuts a l’anada i 55 segons de tornada reduïnt notablement el temps d’actuació.

Amb més de 1.000.000 de visitants a l’any, Lloret de Mar és una de les principals destinacions turístiques de Catalunya i l’Estat Espanyol.