Hostalric tanca una de les millors fires medievals dels darrers anys

El sopar medieval va comptar amb la participació de 850 comensals

Malgrat les inclemències meteorològiques d’aquests dies, la quinzena edició de la Fira Medieval d’Hostalric ha registrat una molt bona afluència de públic que ha mantingut un ambient molt animat en tot moment pels carrers de la vila.

Durant els tres dies de durada de la Fira Medieval han passat per Hostalric entre 20.000 i 25.000 persones. El dia que hi va haver més moviment de gent va ser el dissabte que va coincidir amb la diada de Sant Jordi. Aquell dia a Hostalric és va fer el ple de visitants.

El sopar medieval de diumenge al vespre va tancar l’edició d’enguany de la Fira Medieval d’Hostalric, amb la participació de 850 comensals, que van poder degustar un autèntic àpat medieval amb la vedella i els 4 porcs que es van començar a cuinar de matinada i el brou medieval «Ametllat», la recepta del qual s’ha obtingut del llibre del Sent Soví, el text culinari més antic conservat en català (s. XIV).

Des d’Hostalric s’ha volgut fer un homenatge a aquest tresor del patrimoni català mitjançant la creació de la Domus Sent Soví, el Centre Gastronòmic Català d’Hostalric. Aquesta és una iniciativa municipal de promoció de la vila, que està en la seva recta final, que combina la tradició i la innovació per descobrir i valorar els productes de la Selva i d’arreu de Catalunya.

Edició: José Fernández – Foto: La Selva Comunica – Ajutament d’Hostalric