El PSC de Blanes demana la retirada dels 10 cubs de formigó de la punta de la Tordera i S’Abanell

Al fons de la imatge es veuen els cubs de formigó. Foto presa el 19 de febrer de 2011

El PSC de Blanes ha presentat una moció al proper Ple del municipi on insta a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a retirar totes les construccions i instal·lacions que han quedat obsoletes després del canvi de sistema i d’ubicació de la presa d’aigua salada per la dessaladora de Blanes.

Concretament el PSC demana que es retirin els 10 cubs de formigó que allotgen els pous a la platja de S’Abanell i l’edificació que contenia els transformadors i que està situada a la punta de la Tordera així com totes les instal·lacions elèctriques i d’aigua en desús situades a la riba del riu Tordera. 

 

Aquests cubs i la resta d’instal·lacions han quedat al descobert a causa dels reiterats temporals i de la desaparició de la sorra. En el cas de l’edificació que allotjava els transformadors i els comandaments elèctrics dels transformadors ja va ser motiu d’al·legacions per part del PSC en el moment de la seva construcció l’any 2000 al considerar que vulnerava i agredia l’espai natural del delta.

En aquests moments l’ACA agafa l’aigua salada del mar per la dessaladora de Blanes mitjançant una pressa directa al mar i ha traslladat totes les instal·lacions elèctriques i d’impulsió a una zona allunyada de la delta situada al costat del Tennis de Blanes a l’Avinguda Villa de Madrid.

El PSC considera que mantenir aquestes instal·lacions obsoletes i en desús és una irresponsabilitat de la Generalitat ja que posa en perill la seguretat dels banyistes i perjudica greument la imatge de la platja de S’Abanell i de Blanes.

Notícia relacionada: «Blanes recupera 300 metres de platja de la zona dels càmpings dels Pins», a www.blanesaldia.com.

Edició i foto: José Fernández