L’Ajuntament de Lloret crea un hort social comunitari

X i Romà Codina, ahir surant la firma del conveni

Francisca Renart i Romà Codina, ahir surant la firma del contracte

Ahir a la sala d’actes de l’Ajuntament de Lloret de Mar es va dur terme la signatura del contracte d’arrendament entre l’Ajuntament de Lloret de Mar i la Sra. Francisca Renart Coms per destinar una parcel·la a fer un hort social comunitari. L’alcalde Romà Codina, Alcalde de Lloret va destacar «el gest solidari de la propietària del terreny així com els beneficis que n’obtindran els usuaris».

Francisca Renart i Coms ha llogat aquest terreny de 350 metres quadrats a l’Ajuntament per un preu simbòlic amb l’objectiu que es pugui destinar a aquest projecte que té la finalitat de treballar per fomentar l’autonomia de les persones perquè puguin viure dignament i està vinculat al pla d’atenció social individual, familiar o convivencial.

Francisca Renart ha explicat «al principi m’ho vaig haverde pensar, però ràpidament em vaig adonar que era per una bona causa. Ho faig perquè estimo Lloret».

Els usuaris seran persones sense recursos i en risc d’exclusió social que vindran derivades de la Secció de Benestar i Família i a les quals, a banda dels valors associats de foment de l’autoestima, es vol oferir la possibilitat de treballar la terra i plantar-hi verdures per a l’autoconsum.

Els excedents seran lliurats al Centre de Distribució d’Aliments de Lloret de Mar. L’hort social comunitari es troba situat al barri de Can Sabata, concretament al Camí de l’Àngel cantonada amb Àusias March. Segons fonts municipals, es calcula que el podran cultivar entre 10-12 persones.