Pràcticament enllestides les actualitzacions de 140 webs municipals de Girona

Sesió formativa de lespersones que actualitzaran els webs

Sesió formativa de lespersones que actualitzaran els webs municipals

L’Oficina de Suport a l’Administració Electrònica de l’Àrea de Règim Econòmic i Noves Tecnologies de la Diputació de Girona està a punt d’ultimar les actualitzacions dels webs de 140 ajuntaments gironins, tots ells de menys de 5.000 habitants.

Els objectius d’aquesta actualització, iniciada a primers d’any, són personalitzar els webs segons el municipi de què es tracti, fer-los servir com a eina de promoció i facilitar als ajuntaments l’ús de les tecnologies actuals.

Web de La Cellera de Ter

Web de La Cellera de Ter

Amb la renovació dels webs, a part de transmetre un aire nou, es busca una major implicació dels ajuntaments. Se’ls vol oferir les eines perquè puguin administrar de la manera més fàcil possible les seves pàgines web. Per això, paral·lelament a la renovació dels webs, el Servei de Participació Ciutadana de l’Àrea de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social organitza diversos cursos destinats a personal administratiu, tècnic i polític dels ajuntaments adreçats a capacitar-los per gestionar la seva pròpia pàgina web.

Durant la formació també se’ls donen eines per poder posar al web de forma senzilla tota la informació amb criteris de transparència (d’acord amb la Llei 19/2013, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i amb les diferents organitzacions que avaluen la transparència).

75 gestors municipals

A aquests cursets s’hi ha inscrit un total de 75 persones, que reben sessions de WordPress, la plantilla en què es basa la tecnologia dels nous webs. Els gestors de llocs webs municipals hi reben informació sobre com omplir de continguts aquesta plantilla i sobre els requisits que han d’anar complint quant a la transparència.

L’actualització dels webs municipals es concreta en una gran imatge de portada en què es pot posar fins a tres promocions destacades, ja sigui d’alguna activitat del moment o d’un lloc especial del municipi. Seguidament, hi apareixen les promocions fixes o permanents, i les promocions variables, entre les quals es troba l’agenda i les notícies del municipi. A més, totes les pàgines noves tindran un menú dels diferents accessos i una relació de les xarxes socials.

És evident que aquesta renovació comporta un canvi tecnològic, de disseny gràfic i conceptual, ja que ha de ser una eina de promoció del municipi. En aquest punt, cada ajuntament haurà de decidir què promociona.