Alumnes de dos escoles de Sant Hilari declaren set arbres d’interès local

Grup d’alumnes que han treballat en el projecte

El ple de l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm celebrat aquesta setmana ha aprovat per unanimitat aquesta declaració amb la que es dóna pas a la ruta dels arbres locals amb motiu de l’Any Internacional dels Boscos. Una estona abans del ple, una representació dels alumnes i professors que treballen en aquest projecte van presentar-lo davant de l’alcalde, Joan Garriga, i el regidor de Medi Ambient, Francesc Fauria, Nuri Torrent, regidora d’Ensenyament i en Joan Ramon Veciana, regidor de Cultura, en un acte que es va fer a la sala de sessions de l’Ajuntament.

Cada curs estudiarà un dels set arbre de la ruta i a través d’ells aprendrà moltes més coses del patrimoni de sant Hilari que donaran a conèixer al full de difusió que es farà de la ruta dels arbres singulars de sant Hilari Sacalm. L’objectiu d’aquest projecte és el de donar a conèixer diferents arbres de tot el poble situats en diferents punts i aquets marcaran una ruta de passeig

Els altres objectius són:

-Conservar l’arbre dins del poble i d’indret on es troba.

-Recordar-ho i donar a conèixer l’arbre i l’entorn mitjançant una placa per a cada arbre. La placa portarà el nom en català, castellà, llatí i dos idiomes més i cada exemplar tindrà un cognom i portarà la data i el curs que s’ha ha cuidat.

-A partir dels arbres singulars es crearà una ruta passeig pel poble i entorn proper de Sant Hilari Sacalm. Aquest passeig tot fent una caminada donarà a conèixer diferents punts d’interès local amb la finalitat de conservar i saber més coses de Sant Hilari.

En aquesta ruta es coneixeran:

Fonts: Font Vella , font del Pic, font d’en Gassol, fonts del Cirer, font del Serrat, font del Petrinxo.

Altres arbres: cedres d’interès local de la plaça Gravalosa, plataners de la plaça Gravalosa, el pi del cantó del geriàtric o el pi d’interès Local de Mas Garriga.

Panoràmiques: La de dalt del Serrat amb el Montseny de fons i la muntanya de Sant Miquel de les Formigues des de dalt al pla del campaner.

Edificis: La cooperativa, can Rovira, l’Església o l’edifici de l’Ajuntament

Escoles: CEIP Guilleries, Escola Sant Jose pi l’Institut Busquets i Punset.

Personatges de Sant Hilari: Antoni Busquets i Punset, el general Moragues, en Jaumet o Mossèn Cinto Verdaguer.

-La ruta es senyalitzarà en un mapa on hi haurà les explicacions relacionades amb els punts d’interès que es trobin al camí.

 

Els set arbres d’interès local 2011 

Nom de l’arbre           

Lloc on està ubicat             

Curs que ho sol·licita

         


Observacions

Roure

Plaça Doctor Robert

P5

 

 

Roura de la Mugui

xiprer

C/ 14 d’abril

1er

 

 

Xiprer del pla Campaner

Alzina Surera

Plaça Mil·lenària

2on

 

 

Suro de la sardana

Cedre

Jardins de Can Pere

3r

 

 

Cedre de Can Pere

Plataner

Font del ferro

4r

 

 

Plataner de la font del Ferro

Vern

Font del Pic

 

 

Vern de la font del Pic

Faig

Font Vella

 

 

Faig de la font Vella

L’alcalde de Sant Hilari els va dir que es presentaria aquest punt al Ple de la nit i si tothom ho aprovava, es faria la resolució de declarar Arbres d’interès Local els set que ells han demanat i també els va felicitar per la iniciativa i els hi va comentar que e s molt bo protegir el nostre entorn i el medi ambient i els nostres boscos ja que últimament la salut de la terra està molt malament i s’ha de cuidar igual com cuidem de la nostra salut. Desprès, al Ple de la nit es va aprovar la moció per unanimitat.

Edició: JFG – Foto: La Selva Comunica