L’Ajuntament d’Arbúcies i Telefónica acorden traslladar dos antenes de telefonia al Turó del Pi

Foto: Ajuntament d'Arbúcies

Foto: Ajuntament d’Arbúcies

Aquesta setmana s’han iniciat les obres pel trasllat de les antenes de telefonia mòbil situades actualment al Domènec Refart i al carrer del Pont per dur-les al Turó del Pi, una zona allunyada de nuclis habitats i estipulada com a sòl no urbanitzable.

L’Ajuntament d’Arbúcies està preparant l’espai on anirà instal·lada la base de la nova torre de telecomunicacions, un terreny situat al Turó del Pi i que segons Urbanisme és un sòl no urbanitzable i, per tant, és l’apropiat per aquest servei tècnic.

Es tracta d’un espai que es troba a 150 metres de la primera casa habitada, una distància que triplica l’exigida respecte centres d’especial sensibilitat com escoles o centres geriàtrics i que, per tant, es compleixen les directives europees de no situar infraestructures d’aquestes característiques a prop de nuclis urbans i una demanda que feia tres anys que sol·licitava el Consistori.

De moment, s’hi estan duent a terme els treballs de condicionament del terreny, ja que s’ha hagut de netejar i anivellar. I una vegada la zona estigui preparada, serà el torn de les companyies de telefonia, que realitzaran les obres d’instal·lació de la torre, que comptarà amb tres panells de les tres companyies telefòniques que es fan càrrec del cost total de les obres.

El trasllat de les antenes respon als criteris tècnics que s’inclouen dins el projecte elaborat per Telefònica i, també, als paràmetres marcats pel departament d’Urbanisme. En aquest sentit, el tinent d’alcalde, Jaume Salmeron, ha assenyalat que «ens podem congratular d’haver arribat a un acord amb Telefònica i traslladar les antenes a un lloc fora del centre del municipi perquè ara la llei permet a les companyies escollir el lloc d’ubicació».

Salmeron recorda que es tracta “d’una demanda dels veïns dels carrers Domènec Refart i Pont des de fa 10 anys”, ja que actualment les antenes es troben situades al costat de nuclis habitats i d’equipaments municipals com la Biblioteca municipal, la Llar de Jubilats, el geriàtric, l’escola de música, les piscines municipals i l’escola Vedruna.