Lloret aconsegueix rebaixar l’expropiació dels terrenys de la futura piscina fins als 3 milions d’euros

L’Ajuntament de Lloret ha aconseguit rebaixar el cost d’expropiació dels terrenys de la futura piscina fins als 3 milions d’euros, xifra que ja estava disposat a pagar l’any 2006. I és que, cal recordar, que Ajuntament i propietaris de Can Pujadas –sector on s’està construint la piscina- no es van posar d’acord pel preu dels terreny. L’Ajuntament va arribar a oferir 3 milions d’euros, però la propietat va preferir que fos el Jurat d’Expropiació Forçosa qui posés el preu final. De tota manera, el consistori va fer un primer pagament inicial d’1,5 milions d’euros.

L’any 2008, el Jurat va emetre sentència, en la qual obligava a l’Ajuntament a pagar més de 4 milions d’euros per l’expropiació.
Llavors, el consistori va anunciar que recorreria al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i, ara, finalment, el tribunal ha decidit que s’han de pagar 3 milions d’euros, el preu que l’Ajuntament ja oferia l’any 2006.

Per tant, ara l’Ajuntament ha de pagar uns altres 1,5 milions d’euros. Per fer-ho, ha aprovat una modificació de crèdit. El diners previstos per pagar aquest import provindran, entre altres fonts, d’una nova aportació feta per l’empresa constructora Solmar arran d’un conveni urbanístic signat per les dues parts per un total de 10 milions d’euros.

El regidor d’Hisenda, Josep Valls, destaca que “el preu final imposat pel TSJC és exactament el mateix que l’Ajuntament havia previst pagar inicialment”. Valls explica que les negociacions van ser molt llargues i, en no aconseguir un acord, van decidir pagar menys del que s’estava disposat a abonar. A més, afegeix que els interessos de demora que ara s’han de pagar (200.000 euros) també s’haurien hagut d’abonar si s’hagués demanat un crèdit, ja que en aquell moment no hi havia prou diners.
Josep Valls conclou que “l’Ajuntament ha defensat els interessos dels lloretencs i lloretenques”.

Circuit de Can Daura

D’altra banda, l’equip de govern ha fet un pas més per a legalitzar el circuit de motocròs de Can Daura. El tràmit es va aprovar en el ple de dilluns, després que el circuit hagi funcionat de forma irregular des de fa més de 30 anys. En aquest temps, a més de curses de motos, s’hi ha organitzat, fins i tot, campionats d’Espanya i trams del ral·li Catalunya-Costa Brava.

Amb la voluntat de posar ordre a la zona, i després de rebre informes favorables de la Generalitat, s’han iniciat els tràmits per a executar un pla especial urbanístic que tindrà com a objectiu determinar on i com es construeixen les pistes per córrer i en quin lloc va el públic.
El projecte, que es desenvoluparà en dues fases, preveu una inversió inicial de 400.000 euros.