Els mossos d’esquadra van establir un macrocontrol de seguretat a Sils

Els mossos d’esquadra van dur a terme la nit del dissabte 2 d’abril al diumenge 3 d’abril un dispositiu de seguretat ciutadana i viària a la localitat de Sils. Durant l’actuació policial, en la qual van participar per part de la PG-ME efectius de l’Àrea Regional de Trànsit i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Girona, agents de la comissaria de Santa Coloma de Farners i la Policia Local de Sils, es van fer controls extraordinaris de drogues i alcoholèmia.

 

Els mossos d’esquadra havien detectat que la presència d’alcohol o drogues era present en gran part dels accidents que succeïen en aquesta zona en els darrers temps. També havien constatat un augment de les infraccions comeses per conductors sota els efectes de begudes alcohòliques a la zona de Sils, Mallorquines i Caldes de Malavella. Davant aquests fets, els responsables de l’Àrea Territorial de Trànsit de Girona van establir un seguit de controls de drogues i alcohol a diferents punts de la zona.

Les carreteres on es van establir aquests controls van ser la C-63, la GI-555 i la N-II.

D’altra banda, al nucli de població de Mallorquines es va establir un macrocontrol amb agents de la unitat canina, agents de trànsit de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona i la col·laboració de la Policia Local de Sils.

El resultat dels controls realitzats va ser:

– 234 lectures d’alcoholèmia, de les quals 199 van donar un resultat negatiu. Dels resultats positius, 26 lectures van comportar una denúncia per la via administrativa i 6, a més de l’expedient administratiu, van comportar l’obertura de diligències penals per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit.

– 3 proves de drogues, totes positives i que, per tant, comportaran una denúncia administrativa.

A més, una patrulla va detectar sis vehicles que van intentar escapolir-se per camins rurals per tal d’evitar els controls. En tots aquests casos el conductor va donar positiu en la prova d’alcohol.