Territori i Sostenibilitat reforça la rodalia de Girona amb noves freqüències el cap de setmana

Tren de rodalies de Renfe, al seu pas per Calella

Tren de rodalies de Renfe, al seu pas per Calella

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, Va anunciar ahir el reforç dels serveis de rodalies de Girona a partir de mitjans de juny, quan hi haurà noves freqüències el cap de setmana i s’allargaran alguns recorreguts. Concretament, l’RG1 tindrà 3 trens per sentit els dissabtes i diumenges, amb alguns serveis que s’allargaran fins a Portbou.

El 24 de març va entrar en servei la nova rodalia de Girona, que va introduir importants millores en les comunicacions internes dins de les comarques gironines i també amb la connexió amb el Maresme. L’RG1 connecta directament les comarques del Maresme, la Selva, el Gironès i l’Alt Empordà amb 16 trens de dilluns a divendres.

Estació de Blanes / Foto: JFG

Estació de Blanes / Foto: JFG

Aquest servei es presta com a perllongament d’alguns combois de la línia R1 de forma que ja es pot fer la comunicació directa entre Mataró, Blanes, Girona, Figueres i la resta d’estacions intermèdies, sense necessitat de transbord.

Ara es reforçarà el servei amb nous trens el cap de setmana. Així, a partir de mitjans de juny, hi haurà 6 freqüències els dissabtes i 6 més els diumenges (tres per sentit). A més, 8 dels trens que actualment finalitzen trajecte a Figueres (sentit nord) o el comencen en aquesta població (sentit sud) allargaran el recorregut fins a Portbou. Pel que fa a la integració tarifària de la rodalia de Girona, es produirà al setembre i de forma progressiva.

Més trens a l’R1

A la línia del Maresme, també hi haurà reforços de cara a l’estiu i hi haurà més freqüències a l’R1 a Calella. En aquest cas, 6 trens (3 per sentit) dels que circulen actualment per aquesta línia i que acaben a Mataró arribaran també a Calella.