La brigada de parcs i jardins de Santa Coloma de Farners rep la certificació europea EMAS

Des de l’Àrea de Medi Ambient i la Regidoria d’Obres i Serveis de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners s’ha apostat per la implantació del Sistema de Gestió Ambiental de les tasques realitzades per la brigada de parcs i jardins de la població en base a aquest reglament. En aquest sentit, el reglament EMAS és un conjunt de requisits aprovats pel Parlament i el Consell Europeu que permet a les organitzacions adherir-se a un sistema comunitari de gestió i auditoria mediambientals.

 

El regidor de medi ambient, Josep Cullell (CiU), ha explicat que «el sistema de gestió ambiental no deixa de ser una metodologia de treball, que en aquest cas permet fer coherents els processos desenvolupats per la brigada amb la millora continua del comportament ambiental de la nostra organització. Conscients de que aquesta tasca és cosa de tots, estem treballant per reduir els impactes ambientals de les nostres activitats i serveis per tal de contribuir a la sensibilització en aquest aspecte i millorar els servei que oferim als nostres ciutadans».

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners va iniciar el procés per l’obtenció d’aquesta certificació a finals de l’any 2008. La implantació del sistema està valorada en 17.993,48 euros i es va demanar una subvenció per fer front a la totalitat dels costos econòmics. L’any 2009, es va adjudicar a l’empresa Consultors en Gestió, Qualitat i Formació, els treballs de disseny i implantació del sistema de gestió ambiental a la brigada municipal de parcs i jardins. El juliol de l’any passat, l’empresa de certificació TÜV, va realitzar l’auditoria externa per tal de validar la declaració ambiental.

A principis d’aquest mes de març, la Ponència Ambiental de la Generalitat, que és l’organisme competent per atorgar el distintiu de compliment de l’EMAS, va validar la documentació.