Reforma incompleta de la muralla de Hostalric

Estat de les obras el passat 12 març

Les obres de reforma i posada en valor de la muralla d’Hostalric es troben molt avançades i es preveu que finalitzin el proper mes de maig.

No obstant això, la contemplació de la façana de la muralla serà incompleta doncs seguiran en peus set garatges els propietaris dels quals van rebutjar la indemnització que va concedir l’Ajuntament i que van acudir a la via judicial.

Un dels garatges que no s’han derrocat

La solució del conflicte, fins que es produeixi una sentència ferma, podria demorar-se, segons ha manifestat a «Diari de Girona» l’alcalde Josep Antoni Frias «dos o tres anys». La institució local va atorgar 141.000 euros a cada propietari perquè renunciessin a l’espai dels seus garatges i rafals que sobresortien de la muralla. 

La reforma ha consistit a derrocar els solars, d’uns quatre metres de llarg, rehabilitar la muralla, suprimint canonades i unificant el tractament estètic de les finestres dels habitatges, alhora que s’han creat entrades als garatges de les cases. Aquests dies es procedeix a la col·locació de rajoles en el passeig que s’ha creat, a les zones on s’ha realitzat la reforma.

Text, fotos i edició: José Fernández