Celebrada al Teatre de Lloret la 5a Nit de la Cultura Lloretenca

Foto: JNC de Lloret de Mar

Foto: Facebook de la JNC de Lloret de Mar

Un dels guardons més destacats de la cerimònia que es va fer ahir, dotat amb 1.000 euros, és el Premi Literari Vila de Lloret en categoria adulta 2014, que enguany s’ha atorgat a Norbert Botella, de Calonge, amb el treball titulat Júlia i el camí.

Mentre que en l’apartat de poesia, el jurat ha atorgat el primer premi, dotat amb 500 euros, al treball titulat Arribades d’Alexandre Planas i Ballet, de Corbera de Llobregat.

En educació primària el guardó en poesia de viatge és per a Viatge pel mundial de Marc Rico i Vizcaíno, i en narrativa s’ha premiat el treball titulat El viatge més llarg d’Adrià Guerrero Noguero. Tots dos són alumnes de l’Institut-Escola de Lloret.

En educació secundària, el premi poesia de viatge l’ha guanyat el treball La meva llar en guerra de Mònica Shewani i el premi narrativa és per al treball titulat Boomerang de Maria Teresa Segura Sànchez, totes dues alumnes de l’institut Rocagrossa.

Els Gegants de Lloret de Mar és el títol del treball que ha guanyat el setè Premi Joan Llaverias 2014 de contes infantils il·lustrats. Els seus autors són Josep Bantí, Cecília Martínez i Marta Rota. Aquest guardó, el patrocina la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Lloret.

Finalment, l’actor lloretenc Fermí Reixach és la persona guardonada aquest any amb el 24è Sa Gavina de les Arts i les Lletres. Enguany el guardó l’ha lliurat per primera vegada l’alcalde de Lloret, Romà Codina, en nom de l’Ajuntament, després que l’entitat que fins ara l’atorgava, l’APAC (Associació Popular d’Amics de la Cultura), hagi anunciat que està en procés de dissolució

Nit d’homenatges

La vetllada es complementa amb un reconeixement a diverses persones de Lloret que en el darrer any han publicat un llibre.

Són:

  •  Oriol Colomer per 300 articles (políticament correcte quasi tots) 1975-2012
  •  Mònica Cunill per Nadie me entiende, escrit juntament amb Sílvia Díez
  •  Salvador Palaudelmàs per Santa Cristina de Vallarnau
  •  L’entitat Montphoto per Inspirats per la Natura 2013
  •  Anna Maria Agustí per Amb veu pròpia

A més, l’expresident de la Casa de Cúllar, Juan García, i els grups de teatre locals (Quantus Teatre, Casal de l’Obrera, Jubil@2, els alumnes de l’Aula Municipal de Teatre i ATALL) també rebran un reconeixement per la seva tasca en favor del foment de la cultura i les arts escèniques.

La celebració ha comptat amb les actuacions dels actors locals Josep Bernat i Joan Pau Romaní, que van recitar respectivament Un bel dì vedremo, una ària de l’òpera Madame Butterfly de Giacomo Puccini i Summertime de George Gershwin.

També han actuat els actors de l’agrupació Jubil@2 del Casal de la Gent Gran de Lloret, que oferiran un fragment del seu proper espectacle, titulat Anem al Teatre, que estrenaran el proper 8 de juny al Teatre de Lloret. Tota la gala, a més, estarà amenitzada pel jazz de la formació liderada pel lloretenc Esteve Dalmau.

La desena edició dels premis literaris Vila de Lloret, que se centren en la temàtica dels viatges, ha rebut 426 treballs, 73 més que en l’edició passada.