El castell de Montsoriu, un dels set monuments gironins visitables al Google Street View

Enregistrament per part de Google de les dependències del castell

Enregistrament per part de Google de les dependències del castell

El castell de Montsoriu és un dels set monuments gironins visitables mitjançant l’aplicació Google Street View des del passat 25 de març. Aquesta aplicació permet visitar virtualment l’interior de set dels principals monuments gironins, gràcies a la col·laboració establerta entre el Departament de Cultura i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat de Catalunya amb la companyia americana Google.

Google Street View ofereix l’accés virtual a l’interior de set monuments gestionats pel Departament de Cultura mitjançant l’aplicació de la tecnologia Trekker, desenvolupada per Google. Aquesta tecnologia permet capturar imatges panoràmiques en 360 graus mitjançant una motxilla que incorpora una càmera amb lents múltiples.

La fàcil portabilitat dels dispositius permet recopilar imatges en monuments als quals només es pot accedir a peu, de difícil accés, o en ubicacions a les quals no poden accedir vehicles. La complexitat del projecte queda palesa en el fet que, per exemple, al monestir de Sant Pere de Rodes, s’han realitzat 14.295 fotografies.

Amb la incorporació a Google Street View, el patrimoni cultural català fa un pas més pel que fa al seu posicionament a escala mundial. Google ha creat una pàgina web en l’àmbit internacional on apareixen les fotos més destacades d’aquests monuments per a promocionar-los. La iniciativa representa el punt de partida d’una col·laboració entre Google i el Departament de Cultura i el CTTI, que han seleccionat i coordinat les tasques de l’enregistrament de les imatges.

A més del castell de Montsoriu, els monuments escollits són Empúries (l’Escala, Alt Empordà), el monestir de Sant Pere de Galligants (Girona, Gironès), el monestir de Sant Pere de Rodes (Port de la Selva, Alt Empordà), la canònica de Santa Maria de Vilabertran (Alt Empordà), el Museu d’Arqueologia de Catalunya (l’Escala, Alt Empordà) i el conjunt d’Ullastret i Museu d’Arqueologia de Catalunya (Ullastret, Baix Empordà).

Enllaç 1 per veure imatges del Castell

Enllaç 2 per veure imatges del Castell