Ahir es va reunir el Patronat del Castell de Montsoriu

Imatge de la reunió

Imatge de la reunió

El Patronat del Castell de Montsoriu es va reunir ahir al matí a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Selva. L’objectiu d’aquesta sessió ordinària, a la qual van assistir la majoria dels representants del Patronat, era donar compte de diversos àmbits d’actuació que tenen com a protagonista el castell.

La reunió, presidida pel president del Patronat, Joan Garriga, també hi va comptar amb la presència del president de l’ens comarcal, Salvador Balliu. A més de Garriga i Balliu, la junta va comptar amb la majoria dels membres: Josep Roquet, alcalde de Sant Feliu de Buixalleu; Pere Garriga, alcalde d’Arbúcies; Teresa Martorell, regidora de Cultura de Breda; Montserrat Mataró, arqueòloga dels Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya; Quim Mateu, com a representant dels Amics del Castell de Montsoriu, i Jordi Tura, com a director del Museu de la Gabella. Va excusar la seva assistència l’alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot.

Castell de Montsoriu

Castell de Montsoriu

En el primer punt de l’ordre del dia es va fer la lectura i l’aprovació de la sessió anterior, i seguidament, el president del Patronat del Castell, Joan Garriga, va donar compte de diversos informes de presidència entre els quals hi havia l’informe de visites del 2014; iniciativa Google maps; Vescomptat de Cabrera; els actes commemoratius amb motiu del 650è aniversari de la mort de Bernat de Cabrera i el servei de transport, entre altres informacions.

Després, el tècnic de Cultura, Joan Carles Codolà, va ser l’encarregat de presentar els projectes i les actuacions: talussos oest recinte sobirà, murs est i torre sud-oest, mur i talussos oest, edifici de serveis.

La sessió va continuar amb la presentació de la memòria i la liquidació del pressupost corresponent al 2013. Finalment es va donar a conèixer el projecte d’actuacions 2014/2015, entre les quals hi ha el pla de comunicació 2014 i un torn obert de preguntes.