L’alcalde de Lloret Romà Codina (CiU) anuncia que no es tornarà a presentar per a l’alcaldia

Romà Codina, alcalde de Lloret

Romà Codina, alcalde de Lloret

L’alcal de Lloret de mar, Romà Codina, no es presentarà a la reelecció com alcalde de Lloret de Mar. Codina va anunciar la decisió aquesta setmana, durant l’assemblea local de CiU. L’alcalde de la vila ha rebutjat la demanda del partit d’encapçalar de nou la llista de CiU per a les eleccions municipals del 2015.

Després de passar 12 anys a l’Ajuntament, Romà Codina ha volgut explicar els motius per no continuar en la política municipal a Nova Ràdio Lloret.

«Després de meditar-ho molt, la decisió és de no tornar-me a presentar, de saber fer un pas al costat tenint en compte que hi ha molta gent jove i animada a CiU», argumenta.

Codina assegura que prendre la decisió de no continuar ha estat «difícil», però assenyala que ha arribat el moment de donar pas a les noves generacions. Diu, però, que «no sona cap nom» per encapalar la llista de CiU per als comicis municipals. Afegeix que «ara l’executiva s’ha de moure».

Ajuntament de Lloret de Mar

Ajuntament de Lloret de Mar

Tot i que li queda per davant un any de mandat, també toca fer balanç. Romà Codina haurà passat 12 anys al govern de Lloret, primer com a regidor de Benestar i Família, després de Noves Infraestructures i finalment com alcalde. Resumeix aquest tercer mandat «amb un seguit de complicacions polítiques per estar en minoria, però sobretot amb els problemes econòmics que hem anat superant a poc a poc». Recorda que «hem passat d’un endeutament del 110%, molt elevat, al 65%, amb la tranquil·litat que en la pròxima legislatura la situació econòmica serà molt millor, governi qui governi».

Romà Codina assegura que «aquest no és un mandat continuïsta» en el sentit que s’han fet passos rellevants, com l’ordenança de civisme. Assenyala que l’impuls el va donar la manifestació ciutadana del 2011, en un estiu que va suposar un punt d’inflexió a Lloret, amb successos greus com els aldarulls al carrer.

Codina anuncia que deixa la política municipal amb un balanç satisfactori, per la feina feta a Lloret, i per tal de poder tirar endavant projectes personals i familiars.

Text: Nova Ràdio Lloret