Blanes i Ardales estreten el seu agermanament celebrant el Dia d’Andalusia

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Blanes i Ardales, les dues ciutats agermanades, estan compartint aquests dies diverses activitats que s’han organitzat al municipi gironí per celebrar el Dia d’Andalusia, a l’hora que es reforcen els lligams que uneixen els dos municipis.

Els actes estan organitzats per l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales, els ajuntaments de Blanes i Ardales, i les Diputacions de Girona i Màlaga.

Avui al matí els alcaldes de Blanes i Ardales, Josep Marigó i Juan Calderón respectivament, han encapçalat la inauguració oficial d’una mostra fotogràfica que s’allotjarà a la sala municipal García Tornel fins el 6 d’abril. També han assistit regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, membres de la delegació ardalenya que ha viatjat a Blanes, així com de l’Obreria del Vilar.

Sota el títol Blanes-Ardales, compartint sentiments: El Vilar i Villaverde, l’exposició recull fotogràficament la trobada de devots de les verges dels dos municipis que es va fer a Blanes l’octubre de l’any 2012. Al llarg dels segles, la Mare de Déu del Vilar ha estat estimada per tothom qui ha vingut a Blanes, que se l’ha sentit seva. Entre ells, la comunitat dels blanencs nascuts a Ardales. Així com a Blanes hi ha una gran estimació per aquesta verge, a Ardales hi ha el mateix sentiment envers la seva patrona, la Verge de Villaverde.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Així va sorgir fa dos anys la idea d’organitzar una trobada de devots de les dues verges, que es va emmarcar dins la celebració del Mil·lenari de la Verge del Vilar que va organitzat l’Obreria del Vilar fa dos anys. La trobada de devots de les dues verges es va allargar durant tres dies, i va comptar amb una gran participació, entre ells més de 200 ardalenys que es van traslladar a Blanes acompanyant la seva verge. Es tractava d’una més que nodrida representació, ja que significaven el 10% dels habitants de la població malaguenya.

Aquesta mateixa exposició, que inclou un gran nombre de fotografies de l’historiador blanenc Aitor Roger, ja va estar allotjada des del maig de l’any 2013 i fins ara a Ardales. A banda del recull fotogràfic, també hi ha dues vitrines amb material relacionat, així com el visionat del reportatge en vídeo que es va realitzar fa dos anys, en motiu de la trobada de devots que va culminar al Santuari del Vilar.

Actes de celebració del Dia d’Andalusia

Foto: ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

La celebració del Dia d’Andalusia es va encetar ahir divendres, amb un dinar d’agermanament seguit per una assemblea ordinària de l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales que presideix Salvador Gutiérrez. La jornada es va tancar de nou de manera festiva, amb un berenar-sopar.

Després de la inauguració de l’exposició fotogràfica d’avui al matí, l’activitat de la jornada continuarà cap al vespre. En aquest cas, es tracta d’un espectacle que s’allotjarà al Teatre de Blanes a partir de les nou de la nit. La cantant malaguenya Antonia Contreras encapçala el cartell de l’actuació que es presenta sota el títol Cantes i Coplas de Màlaga. Ho farà acompanyada de la cantant Macarena Albarracín i Alberto Torres a la guitarra.

Demà diumenge l’activitat es reprendrà a les deu del matí amb un típic esmorzar ardaleny a base de pa amb oli i cafè amb llet, per continuar de cara a la tarda, de nou al Teatre de Blanes. En aquest cas es presenta l’espectacle que, sota el títol Fusió de Cultures, inclourà les actuacions del pianista Josep Maria Piguillem, la cantant Rosa Baena i el guitarrista Alberto Torres.