La prolongació de l’autopista C-32 fins a Lloret tindrà només un carril per banda

Foto: Google Earth

matge del tram on finalitza la C-32 que es vol ampliar fins a Lloret / Foto: Google Earth

La prolongació de l’autopista C-32 fins a Lloret de Mar només tindrà un carril per banda. Això recull l’avantprojecte que ha redactat la concessionària Abertis, que es farà càrrec de la construcció de l’obra, que ara acaba a Palafolls.

Segons l’Agència Catalana de Notícies, en el nou tram, la calçada s’estrenyerà i, dels dos carrils actuals, en passarà a tenir un. En declaracions a Catalunya Ràdio, l’alcalde de Lloret, Romà Codina, creu que “és un error” i argumenta que “passarà igual que amb l’eix transversal, que s’ha hagut de desdoblar” a la llarga.

Es preveu que les obres per allargar la C-32, amb un pressupost de 60 milions d’euros, comencin l’any que ve i que la infraestructura s’obri al trànsit a finals del 2016. La prolongació tindrà un total de vuit quilòmetres.

El projecte per fer arribar l’autopista fins a Blanes i Lloret, és una vella reivindicació del territori. Actualment, aquesta autopista acaba a Palafolls, i des de fa anys, els dos municipis de la Selva marítima reclamaven que s’allargués vuit quilòmetres més.

A finals de setembre, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ja va anunciar que s’havia arribat a un acord amb la concessionària per desencallar la construcció del nou tram. El conseller va subratllar que allargar la C-32, de retruc, permetria esponjar la Nacional 2, perquè en aquest tram la nova carretera serà lliure de peatge i els vehicles no hauran de pagar per circular-hi.

Si tot segueix el calendari previst, Abertis presentarà el mes vinent el projecte de prolongació. De moment, però, els ajuntaments ja han rebut un primer document. Es tracta de l’avantprojecte de l’obra, que esbossa a grans línies tant el traçat com les característiques d’aquest tram de la C-32. Aquest avantprojecte és el que marca que, a diferència de la carretera que hi ha construïda fins ara, de dos carrils per banda, l’allargament només en tindrà un per sentit.

Una decisió que, com hem escoltat abans, Romà Codina no comparteix. Fonts del departament de Territori i Sostenibilitat indiquen que l’opció d’Abertis respon a criteris econòmics, atenent als estudis de vialitat i a les previsions de pas de trànsit, però també a criteris ambientals.

Text: Nova Ràdio Lloret