Més de 250 persones han visitat el castell de Montsoriu durant el passat cap de setmana

El castell de Montsoriu ha rebut la visita de més de 250 persones durant el primer cap de setmana d’obertura al públic després de la seva inauguració, el passat 29 de gener. El cap d’àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Selva, Joan Carles Codolà, s’ha mostrat satisfet pel nombre de visitants que ha rebut el castell el dissabte 5 i el diumenge 6 de febrer respectivament. Codolà ha assenyalat que el dissabte es van fer un total de 5 guiatges amb 90 visitants; i el diumenge van ser 8 els guiatges que es van fer amb un total de 180 persones.

Sens dubte, tal com ha assegurat el responsable de Cultura de l’ens comarcal, el bon temps que ha fet durant tot el cap de setmana ha estimulat la presència de gent de totes els edats i de tot Catalunya, que han volgut accedir al castell recentment obert al públic. La capacitat del recinte ha estat àmpliament superada per la demana, sobretot el diumenge, quan es van esgotar les places per a les visites guiades.

Els visitants que han accedit al castell durant el cap de setmana han estat sobretot de nacionalitat catalana i de la demarcació de Barcelona. Amb tot, l’han visitat també turistes de la resta d’Espanya, com ara de la comunitat d’Andalusia, i també persones d’altres nacionalitats com la xinesa o la colombiana, entre altres.

El castell de Montsoriu només es pot visitar amb un guia i les visites es fan en grups de 25 persones com a màxim, atès que encara està en obres. Cal que els visitants garanteixin les places fent la reserva per www.montsoriu.cat.
El primer cap de setmana hi havia més de cinquanta places reservades per Internet i cent persones més han pogut fer el recorregut per l’interior del castell aprofitant les places que quedaven lliures.
Els dissabtes i els diumenges les hores de visita són de 10 del matí a 4 de la tarda. Els guiatges, que duren una hora i mitja, van a càrrec de personal preparat pel Museu Etnològic del Montseny La Gabella d’Arbúcies.

Foto: Ajuntament d’Arbúcies