La concentració de cotxes Clàssics Montseny Guilleries aplega a Arbúcies prop de 800 vehicles

Foto: Jordi Busquets - Gironanoticies.com

Foto: Jordi Busquets – Gironanoticies.com

Vehicles de tota mena s’han concentrat aquest diumenge a la sisena trobada Clàssics Montseny Guilleries. Els carrers d’Arbúcies s’han omplert d’una gran varietat d’automòbils amb dècades d’història i amb cotxes mítics com el Seat 600 o les camionetes Volkswagen Bully, passant pels Renault R5 preparats per a ral·lis. En total, s’han inscrit 789 vehicles en la principal concentració de clàssics de Catalunya.

Aquesta xifra demostra l’èxit del certamen, ja que és el rècord de les sis edicions anteriors i supera, amb escreix, els 650 vehicles de l’any passat. «Any rere any ens anem superant i aquest no ha estat diferent. Creiem que estem fent bé les coses perquè cada any augmenta el nombre de públic», ha explicat David Batlle, portaveu de l’organització Clàssics Montseny Guilleries.

Declaracions de Pere Garriga, alcalde d’Arbúcies

L’èxit de la trobada és un exemple més de la comunió entre Arbúcies i el motor, una terra amb una producció de carrosseries destacada i amb carreteres secundàries on, anteriorment, s’havien disputat nombrosos ral·lis. Així ho han recordat David Batlle: «Arbúcies és terra de motor. Estem envoltat de carreteres secundàries mítiques on s’havien disputat ral·lis» i l’alcalde Pere Garriga: «Arbúcies, el Montseny i les Guilleries són terra de motor, tenim una zona històrica de ral·lis i de grans competicions i unes empreses carrosseres. Tot ens porta a fer que ens ho creiem». «Com a poble ho volem i ho vivim. Volem que la gent que vingui se senti com a casa seva».

Benefici per a l’economia del poble

Foto: Jordi Busquets - Gironanoticies.com

Foto: Jordi Busquets – Gironanoticies.com

Pere Garriga ha destacat que la concentració de vehicles antics Montseny Guilleries «és un referent a Catalunya, convertint-se en la trobada de clàssics amb més participació del país».

L’alcalde de la població selvatana també ha comentat la importància de la celebració d’aquesta exposició de vehicles, ja que l’oferta de pernoctació a «Arbúcies s’ha omplert». «Hi ha molta gent que ha vingut avui, ha portat el cotxe, s’estarà aquí tot el dia i marxarà, però també hi ha una part important de gent que ja va venir ahir o divendres». «Sense aquestes coses no podem donar a conèixer el nostre poble, i llavors el nostre turisme i comerç se n’aniria a norris».

La principal novetat d’enguany ha estat la instal·lació d’una fira on s’hi han instal·lat diversos estands, s’hi han comercialitzat productes de tota mena per a vehicles, samarretes o bé peces de motor antigues i difícils de trobar en un taller qualsevol.

Bon ambient de motor

Foto: Jordi - Busquets - Gironanoticies.com

Foto: Jordi – Busquets – Gironanoticies.com

Més enllà dels participants, han estat centenars les persones que s’han acostat a la zona d’aparcament dels vehicles. Arbúcies i el món del motor han recordat el passat i els visitants han pogut recordar vells temps, així com observar cotxes amb molts quilòmetres de rodatge però cuidats al més mínim detall. Tot això, enmig d’un bon ambient de motor, acompanyat d’un esmorzar de botifarra amb pa amb tomàquet (se n’han repartit 1.400). Els núvols han amenaçat la jornada festiva, però han estat respectuosos amb una trobada que creix any rere any i que ja espera una nova edició.