Més de 100 empreses s’han dirigit durant l’any 2010 al SOM de Lloret per buscar treballadors

El Servei d’Ocupació Municipal (SOM) de Lloret de Mar és un servei gratuït d’intermediació entre persones que busquen feina i empreses que necessiten personal, que depèn de la Secció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament. Entre d’altres coses, ofereix borsa de treball; informació i assessorament per a la recerca activa de feina; desenvolupament de tècniques i habilitats personals vinculades al món laboral; orientació formativolaboral a joves de 16 a 18 anys; formació contínua i ocupacional; i és un punt d’autoservei del SOC.

Durant l’any 2010, s’han realitzat més de 50 cursos, jornades i seminaris dirigits a empresaris, treballadors i persones a l’atur. En total s’ha format a un miler de persones al llarg de l’any.

El resum anual de 2010 del SOM de Lloret reflecteix que el servei va rebre 6.312 visites presencials durant tot l’any. D’aquestes visites, el 57% van ser homes (3.618) i el 43% van ser dones (2.694). Així mateix, les persones que es van inscriure al servei van ser 1.752. D’aquestes, el 56% van ser homes (981) i el 44% van ser dones (771). Això fa una mitjana diària de 26 visites i de 7 persones inscrites al dia.

Durant l’any passat 109 empreses, es van dirigir al SOM de Lloret. D’aquestes, 66 van ser empreses que ja havien utilitzat el servei (el 61%) i 43 ho van fer per primera vegada (el 39%). Aquestes empreses es van dirigir al SOM per telèfon, correu electrònic, web o fax; i la majoria d’elles (un 28%) provenien del sector de l’hostaleria i turisme. També destaca el comerç (amb un 19%) o restauració (amb un 12%). La majoria de les 109 empreses són de Lloret (81%), tot i que també s’hi han dirigit de la resta de la comarca de la Selva i, fins i tot, de la resta de la província de Girona.

Pel que fa a ofertes noves, durant l’any 2010 n’hi va haver 143; amb un total de 222 llocs de treball. D’aquestes sol·licituds, el 24,8% provenien del sector industrial i de construcció (concretament, 55). La resta d’ocupacions més sol·licitades van ser d’agent comercial o relacions públiques (11,3%), de cambrer (10,8%), per treballar com administratiu (9,9%) o de tècnic (9,5%). En el 76% dels casos es va trigar menys de 72 hores a enviar a les empreses currículums de candidats amb el perfil sol·licitat.

El regidor de Promoció Econòmica, Francesc Oliva, fa una valoració del SOM al llarg del 2010 «molt positiva» degut al gran nombre de persones que s’han adreçat al servei per rebre assessorament, el nombre d’insercions realitzades tot i el moment econòmic actual, i la potenciació feta en formació en relació amb anys anteriors. Oliva assegura que «aquest servei ha tingut una gran acceptació tant per part de les empreses com per part de les persones que busquen feina. És un servei molt important per la nostra població, sobretot en un moment de crisi com l’actual» i afegeix que «aquest 2011, el SOM potenciarà encara més algunes accions, com la formació».

El SOM de Lloret es troba a l’edifici de Can Saragossa (Parc de Can Saragossa). El telèfon és el 972 349 715, però els tràmits també poden fer-se on-line a través de www.lloret.cat/promocioeconomica.