L’Ajuntament de Tossa indemnitza un treballador per acomiadament improcedent

Ajuntament de Tossa de Mar

Ajuntament de Tossa de Mar

L’Ajuntament de Tossa de Mar no recorrerà la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que desestima el recurs de l’Ajuntament interposat contra la sentència del jutjat social de Girona que ha considerat improcedent l’acomiadament d’un treballador municipal.

Els fets es remunten a l’agost de 2011, quan un treballador que estava de baixa va accedir al magatzem de la brigada municipal i va veure una bicicleta nova lligada. Llavors va anar a buscar una cisalla, va tallar la cadena i va carregar la bicicleta al seu vehicle. En el moment que sortia del magatzem amb la bicicleta en el seu vehicle, el propietari de la bicicleta va arribar i ho va veure, el va obligar a descarregar-la i va comunicar els fets a l’Ajuntament.

El consistori va considerar molt greu l’incident i va acomiadar el treballador per «pèrdua de confiança». El treballador va presentar recurs, i el jutjat social de Girona li va donar la raó per defectes formals en la tramitació municipal. El jutge va considerar que l’Ajuntament havia d’haver denunciat els fets al jutjat d’instrucció de Blanes, com a tràmit previ a l’acomiadament.

L’Ajuntament va optar per no readmetre el treballador i va recórrer al TSJC, que ara ha desestimat el recurs municipal i ha confirmat la sentència del jutjat de Girona. El TSJC condemna l’Ajuntament a consignar l’import de la indemnització, l’import dels salaris de tramitació, i desestima la pretensió de ser readmès.

L’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, afirma que «és un tema desagradable. No compartim la sentència, però no la recorrerem i la complirem en els seus estrictes termes». La indemnització és d’aproximadament 18.000 euros.