Blanes ret un emotiu homenatge a la professora Montse Capellà i Miranda

Foto: Quim Torras

Foto: Quim Torras

Un grup de persones van participar ahir diumenge, 2 de febrer, a l’acte d’homenatge in memoriam a Montse Capellà i Miranda, mestra de l’Escola Quatre Vents i l’Institut S’Agulla de Blanes, que va morir l’1 d’abril de 2012.

En l’acte van intervenir el director de l’Institut S’Agulla, Joan Queldra; el portaveu d’Esquerra Unida i Alternativa-IC Verds, Joan Salmeron i l’alcalde de Blanes, Josep Marigó. També hi van assistir la regidora d’Educació, Susana Ramajo, així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes.

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

L’homenatge va tenir lloc al Parc del Poble Sahrauí, situat entre els dos centres educatius on va treballar la homenatjada, i va culminar amb la inauguració d’una escultura rere la qual es va plantar un arbre que li dóna ombra. L’escultura, dissenyada per Josep Torres, és una butaca feta de ferro cortén, i vol simbolitzar la tasca d’acollida i obertura cap a tothom que va impregnar la funció educadora de Montse Capellà. Rere de l’escultura s’ha plantat un arbre de la mateixa espècie dels que ja hi ha en aquest parc, un liquidambar, que es caracteritza per les seves fulles vermelloses. Tant l’escultura com l’arbre s’han adquirit mitjançant la suma de diverses aportacions personals i d’entitats.

Des de l’Institut S’Agulla es va decidir organitzar aquest acte, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, no tan sols per l’excel·lent tasca professional com a docent desenvolupada per Montse Capellà sinó també, sobretot, per recordar la positiva empremta personal que va deixar envers tothom qui la va arribar a conèixer, així com per la implicació que va demostrar amb les entitats amb qui va col·laborar.

En aquest sentit, els amics i amigues, companys i companyes que la van conèixer i estimar, destaquen pricipalment dues virtuts de Montse Capellà: implicació i treball en equip. Justament per aquest motiu, quan des de l’INS S’Agulla es va decidir organitzar l’homenatge, es va pensar que també era una manera de fer-lo extensiu a través de la seva figura a tots els i les docents que avui dia, amb els contratemps que els toca viure, segueixen treballant en una feina que més que una professió és una vocació.

La part final de l’acte va comptar amb un acompanyament musical a càrrec de Josep Maria Piguillem, que va interpretar una peça al violí. D’altra banda, diverses persones van dipositar un ram de flors.

Montse Capellà i Miranda (Barcelona, 25 Març 1954 – Blanes, 1 Abril 2012)

Montse Capellà i Miranda va arribar a Blanes l’any 1986 després que amb anterioritat havia estat treballant com a mestra a Santa Maria del Corcó i a Tordera. Durant els seus primers anys a Blanes, la seva tasca professional va estar lligada a l’Escola Quatre Vents, de la qual en va ser directora durant tres cursos, del 1988 al 1991.

Montserrat Capillà i Miranda

Montserrat Capillà i Miranda

Posteriorment, l’any 1993 es va incorporar a l’Institut S’Agulla, coincidint amb la seva posada en funcionament en el municipi. El 1995 va passar a formar part de l’equip directiu que encapçalava Josep Torras, una tasca que el 2004 va passar a fer qui la continua desenvolupant actualment, Joan Queldra.

En l’àmbit social, Montse Capellà va ser membre activa de diverses associacions i entitats de caire social, entre elles Blanes Solidari i el Col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís. A través del seu lligam amb aquesta entitat, un any va tenir allotjada a casa seva a la monitora que acompanyava a tots els nens i nenes que passaven a Blanes formant part de les Vacances en Pau que s’organitzen en aquest municipi des de fa 16 anys.

En sintonia amb un altre dels trets que la caracteritzava, el compromís envers la comunitat, durant el mandat del 1991 al 1995 Montse Capellà va formar part de la candidatura d’Iniciativa per Catalunya. Ho va fer com a número 3 de la llista que encapçalava Maxi Antequera.