El Castell de Montsoriu ha rebut més de 15.000 visitants durant els tres anys d’obertura al públic

A partir del mes de juiol s’ampliaran els dies de visita

Castell de Montsoriu

Castell de Montsoriu

Més de 15.000 persones han visitat el castell de Montsoriu des de la seva obertura al públic, el 29 de gener de 2011. Una xifra que, segons assenyala el conseller de Cultura del Consell Comarcal de la Selva, Joan Garriga, ha acomplert totes les expectatives inicials i més si tenim en compte que el castell només està obert al públic els dissabtes i els diumenges.

Per això, des del Consell Comarcal i el Patronat del Castell, que està format per diversos ens entre els quals hi ha els ajuntaments d’Arbúcies, Breda, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu, la Generalitat i la Diputació de Girona i Els Amics del Castell, l’aposta és clara: aconseguir que el castell de Montsoriu es converteixi en un dels símbols identitaris de la nostra comarca.

Coincidint amb el tercer aniversari de la seva obertura, s’han finalitzat les obres de restauració del mur oest del recinte sobirà, que consoliden una part important de la zona de serveis de la cuina del S. XIV. Aquesta actuació ha estat sufragada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i s’emmarca dins el projecte 2013, 2014 i 2015, de seguretat i serveis del castell de Montsoriu, i que preveu diverses actuacions.

montsoriu11En primer lloc, hi ha prevista la construcció de l’oficina de recepció de visitants, també hi haurà la consolidació del recinte per garantir la seguretat dels visitants i, finalment, una senyalització per oferir la visita lliure dels visitants. Totes les actuacions que s’inclouen dins d’aquest projecte permetran, tal com ha avançat Joan Garriga, l’ampliació de l’obertura al públic.

En aquest sentit, Garriga ha anunciat que a partir del 19 de juliol, i coincidint amb els actes de la festa del castell i de la commemoració del 650è aniversari de la mort de Bernat II de Cabrera, s’ampliarà el nombre de dies de visita. Així, el castell de Montsoriu es podrà visitar de dijous a diumenge i també incorporarà la visita lliure. En l’actualitat, el castell de Montsoriu només ofereix la possibilitat de visitar-lo amb guiatge a càrrec dels guies del Museu La Gabella d’Arbúcies.

Les actuacions que es duran a terme durant aquest primer semestre permetran que a partir del 19 de juliol la visita lliure sigui ja una realitat.

Actes commemoratius amb motiu del 650è aniversari de la mort de Bernat II de Cabrera

Coincidint amb la festa del castell de Montsoriu, s’ha programat un acte que commemorarà el 650è aniversari de la mort de Bernat II de Cabrera en el qual els ajuntaments que formen part del Patronat col·laboraran activament. Així mateix, està previst que en el marc d’aquestes dues celebracions es presenti la marca “Vescomtat de Cabrera”.