Lectura del Manifest per la Pau de Blanes amb l’actuació del Cor Santa Maria


Ahir al vespre, coincidint amb el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, que se celebra el 30 de gener, aniversari de la mort de Mahatma Ghandi, es va fer a Blanes un nou acte de la Setmana per la Pau 2014. Es tractava de la lectura del Manifest per la Pau 2014, que a causa de la pluja es va fer a la sala de Plens de l’Ajuntament.

La lectura del manifest, redactat per la Comissió de Solidaritat i Cohesió Social de Blanes, va anar a càrrec de Roser Bitlloch, de l’Associació per al Desenvolupament de Kuwonku. El manifest fa una crida a la ciutadania perquè reflexioni i es rebel·li contra la violència.

El text pren com a referència a Mahatma Ghandi i Nelson Mandela, que es van caracteritzar per desenvolupar un activisme polític allunyat de la violència, encara que Mandela es va implicar amb la lluita armada abans de ser empresonat a principis dels anys 60 del segle XX.

Abans i després de la lectura del manifest, l’acte va incloure la interpretació de quatre temes musicals (veure vídeo) a càrrec d’una formació que tot just fa un any que va donar-se a conèixer a Blanes: el Cor Santa Maria, formada per alumnes i pares i mares dels alumnes del Col·legi Santa Maria. El cor està dirigit per la soprano i professora de cant Noèlia Mora, qui va animar a tothom que li agradi cantar a unir-se a la formació vocal, estigui lligat o no a aquest centre educatiu del municipi.

Actualment formen part de la coral una vintena de cantaires, que assagen cada dijous de 20 a 21’30 h al Col·legi Santa Maria. Val a dir que ahir el Cor Santa Maria va cantar acompanyat dels músics de saxo i el trombó Joan Barroso i Sergi Reyes, que van intervenir en alguna de les quatre peces que van oferir: la coneguda peça Angels co-escrita pel cantant Robbie Williams; l’animada Wade in the Water; la popular Oh, When The Saints Go Marshin in! i la canço africana Siyahamba Syb.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes