La Policia Local de Lloret presenta el seu model policial

Foto: Ajuntament de Lloret

Foto: Ajuntament de Lloret

La Policia Local de Lloret de Mar ha presentat el seu model policial davant dels propis comandaments i de les policies locals de les poblacions veïnes de Blanes, Tossa, Palafolls i Malgrat, així com davant dels comandaments de la comissaria de districte de Mossos d’Esquadra.

Una trentena de comandaments policials han participat en la presentació duta a terme pel cap de la policia local de Lloret de Mar, Joaquim Martín. Aquest model es basa en unes directrius prosocials, el que, en paraules de Joaquim Martín, «significa que hi ha una implicació activa de la societat a la que es dóna servei; fent-los partícips dels problemes inherents en la realitat quotidiana tot buscant espais de col—laboració per prevenir i reduir conflictes». I afegeix que «al mateix temps es busca millorar la percepció de seguretat treballant de forma transversal amb la resta de serveis amb competències al territori».

El regidor Jordi Martínez ha presentat la jornada destacant la voluntat de millorar la participació en el servei a la ciutadana i la importància que té que les policies locals treballin de manera conjunta independentment del municipi on exerceixin les funcions.

Jordi Martinez, regidor de Seguretat Ciutadana, ha manifestat que «durant la presentació, hem volgut incidir en el marc d’actuació, del qual disposem per garantir la convivència i minimitzar els riscos, i principalment n’hem destacat les ordenances municipals com la de civisme i la de via pública». El regidor també ha afegit que «aquestes trobades també suposen un bon espai de diàleg per propiciar una major coordinació entre Mossos i Policia, i treballar en una mateixa línia».

La policia local de Lloret ha presentat també el seu pla de formació permanent i ha ofert als policies locals i mossos d’Esquadra assistents la possibilitat de participar en els programes de formació dels agents, més enllà de les col·—laboracions puntuals que ja es donaven, amb l’objectiu d‘unificar criteris d’actuació i participar en les millores operatives que es vagin incorporant en els diferents serveis.

La jornada també ha servit per destacar la importància que té la investigació administrativa en la prevenció i en la cerca de solucions adequades als conflictes.